StoryEditor
ZagoraPOBUNA mještana

Triljani protiv Stožera civilne zaštite: Kakav je to Dan grada bez sajma i zabave?! Hitno ukidajte takvu odluku!

26. rujna 2020. - 17:37
U Trilju će, čini se, ovakvi prizori ove godine izostati  Paun Paunović/Cropix

U Trilju je došlo do otvorene pobune protiv odluke gradskog Stožera civilne zaštite po kojoj će se, od svih uobičajenih događanja uz Dan grada i blagdan nebeskog zaštitnika Trilja sv. Mihovila Arkanđela, održati samo misno slavlje, bez procesije, i to na otvorenom.

Iz skupine koja je inicirala nezadovoljstvo naspram odluka Stožera posebno su ogorčeni što neće biti održan robno-stočni sajam. Ne mireći se s odlukom Stožera, na društvenoj mreži pokrenuta je grupa "Prosvjed sv. Mihovil 2020.", a u triljskim kafićima sakupljaju se potpisi za peticiju koja će biti dostavljena Stožeru sa zahtjevom za promjenom odluke.

Iako javno istaknuti inicijatori nezadovoljstva sve "pakuju" u želju za održavanjem tradicije duge više od 100 godina, u pozadini su primarno ugostitelji, stalni i prigodni upravo za mihovilske dane, i njihova borba za zaradu. Zahvaljujući upravo robno-stočnom sajmu i drugim pratećim sadržajima uoči i na dan blagdana sv. Mihovila Trilj je bio poput ljudske košnice. Toliki broj pristiglih ljudi valjalo je nahraniti i napojiti pa se znalo čuti da se za dva-tri dana u tom segmentu u Trilju utrži više nego u nekoliko mjeseci.

– Naš Stožer civilne zaštite donio je totalnu zabranu. U kolovozu smo u susjednom Sinju imali Alku i blagdan Gospe Sinjske, gdje su tim povodom održana velika okupljanja. Shvaćamo ozbiljnost prijetnje koronavirusa, podržavamo epidemiološke mjere kako bi se spriječilo njegovo širenje, ali s totalnom zabranom se ne možemo pomiriti. Trilj ima uvjete za poštovanje socijalne distance jer ono što mi tražimo događa se na otvorenom. A mi zahtijevamo održavanje robno-stočnog sajma i dječjeg zabavnog parka – kaže Ivan Šušnjara, jedan od trojice administratora grupe "Prosvjed sv. Mihovil 2020.". Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. studeni 2020 21:29