StoryEditor
Zagorasvi poslani kući

Koronavirus zatvorio vrtiće i škole u okolici Sinja: u samoizolaciji mališani u Glavicama, Otoku i Gali, među zaraženima ima i djece

16. rujna 2020. - 13:11
Ilustracija/Luka Gerlanc/Cropix

Koronavirus je zatvorio odijeljenja dječjih vrtića u Glavicama i Otoku, jedno odijeljenje OŠ Kamešnica u Otoku te područno odijeljenje OŠ Ivana Mažuranića u Gali.

Između 11 novooboljelih osoba s područja grada Sinja je i jedna odgojiteljica područnog odijeljenja dječjeg vrtića "Bili cvitak" u Glavicama. Zbog toga je zaraženoj odgojiteljici i još jednoj djelatnici toga vrtića određena samoizolacija, a u samoizolaciju je upućena i cijela skupina od 21 dijete o kojima su one skrbile.

U dječjem vrtiću "Žabica" u Otoku virusom SARS CoV-2 zaraženo je jedno dijete. Radi toga je u samoizolaciju upućeno 27 osoba, odnosno svih 25 djece iz skupine, njihova odgojiteljica i spremačica.

Testiranjem je potvrđeno da je na koronavirus pozitivna jedna učiteljica OŠ "Kamešnica" u Otoku. Zbog toga je u samoizolaciju, uz zaraženu učiteljicu i dvije kolegice koje su s njom bile u kontaktu, upućeno cijelo razredno odijeljenje od 14 učenika za koje je organizirana nastava na daljinu. Prekinuto je pohađanje nastave u područnoj školi u Gali koja je u sastavu OŠ "Ivana Mažuranića" u Hanu.

Potvrđeno je da je dvoje učenika te škole pozitivo na koronavirus. Radi toga je za svih 13 učenika te područne škole i tri njihove učiteljice određena samoizolacija, a nastava se odvija na daljinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. studeni 2020 16:53