StoryEditor
Zagoraodluka stožera

Fešta u Otoku za Dan općine i blagdan sv. Luke predviđa samo misu i procesiju

14. listopada 2020. - 18:00
Pogled na centar OtokaTom Dubravec/Cropix

Stožer civilne zaštite općine Otok donio je odluku o ukidanju dijela uobičajenih događaja vezanih za nadolazeći Dan općine i blagdan mjesnog nebeskog zaštitnika sv. Luke.

Stožer je odlučio da se neće održati svečana sjednica Općinskog vijeća.

Usluge usluživanja hrane i pića moguće su samo u postojećim ugostiteljskim objektima. Neće se organizirati i održati dosadašnji uobičajeni koncerti i večeri folklora. Stožer je dopustio organizaciju tradicionalnoga dragovoljnog darivanja krvi uz blagdan sv. Luke, koja je već uspješno održana uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Ispred zgrade glazbene škole, koja nosi njegovo ime, 17. listopada otkrit će se bista fra Anđelku Milanoviću Litri, a na rodnoj kući ovoga velikana crkvene, ali i svjetovne glazbe otkrit će se spomen-ploča.

image
Zvonimir Barišin/HANZA MEDIA

Središnje vjersko slavlje blagdana sv. Luke održat će se na otvorenom, ako to dopuste vremenske prilike, a isto tako će se, uz poštivanje svih preporučenih i propisanih epidemioloških mjera, prije svečane svete mise održati procesija u kojoj će se nositi kip otočkog nebeskog zaštitnika.

Stožer je posebno skrenuo pozornost ugostiteljima da će se u sljedećem razdoblju, u dane kada se tradicionalno okupljao veći broj Otočana i njihovih gostiju, pojačati nadzor provođenja epidemioloških mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. studeni 2020 01:36