StoryEditorOCM
Otocismrdljive plaže

Sezona je izvrsna, brojke su bolje nego rekordne 2019., grad je proglašen jednim od najljepših na svijetu, no domaći i gosti kupaju se u fekalijama! Hoće li se problem riješiti?

Piše Dora Lozica
23. rujna 2022. - 12:34
Korčula je samo ove godine nekoliko puta proglašena jednim od najljepših gradova svijeta, ali njezina komunalna slika je poraznaDavor Žunic/Cropix, Čitatelj

Sezona je izvrsna, brojke su bolje nego rekordne 2019. godine, Korčula je samo ove godine nekoliko puta proglašena jednim od najljepših gradova svijeta, ali građani i njihovi gosti već se godinama kupaju u - fekalijama.

Gorući problemi ispusta na Puntinu i Dominču još uvijek nisu riješeni, pa je boravak u moru i službeno bio zabranjen, a projekt odvodnje još nije ni započeo. Plaža ispod korčulanskih zidina je označeno mjesto za kupanje gdje se kakvoća mora uzorkuje, dok građani imaju isti problem u akvatoriju Ježevice, ali stanje se na tom dijelu službeno ne promatra.

Dok je kanalizacijski ispust Puntin pod budnim okom medija, onaj na Dominču je pod budnim okom inspektora, društvene mreže već godinama preplave nezamislive fotografije fekalija koje plutaju u navodno plav...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:05