StoryEditorOCM
Otocikrenule pripreme

Bageri kreću u akciju i na Hvaru, doznajemo čija je kuća prva na redu za rušenje. Na otoku se danima nagađalo...

19. svibnja 2023. - 13:18

Nedavna najava glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića u Saboru RH o rušenju bespravno izgrađenih objekata se obistinjuje. Nakon Brača na red je došao i otok Hvar, izgleda da je za obavljanje tog posla najbolje vrijeme vikend.

U petak prije podne na rtu Kabal, poviše uvale Žukova (područje Staroga Grada - Farosa), pojavili su se "rušitelji" koji će, kako neslužbeno doznajemo, najkasnije do ponedjeljka sa zemljom sravniti građevinu Marinka Vidulina, bogatog Hrvata s njemačkim državljanstvom, koji je trenutno odsutan i ne nalazi se na škoju.

Dakle, što Andrija naumi, to Andrija i učini. Petak je dan za pripremu rušenja, radnici koji će obaviti taj posao iz kuće iznose stvari, da se spasi ono što se spasiti da. Uskoro se očekuju i bageri tako da će na Kablu uslijed ove akcije zasigurno biti dosta prašine.

image
Mirko Crnčević

Građani su proteklih dana očito bili u pravu kada su "nagađali" da na red za rušenje dolaze Vidulinovi objekti (omanja kuća, značajno veći podrum i bazen u pripremi), jer su mediji prethodno objavili da je gradio bez ikakvih dozvola zbog čega je bio kažnjen. Oglušio se na nalog da sve to sruši, naprotiv zatražio je koncesiju za sidrište u obližnjoj uvali. 

Ipak, oni koji su govorili da u toj svojoj raboti ima podršku nekih utjecajnih članova HDZ-a, izgleda da nisu bili u pravu.

Uglavnom, jake snage MUP-a, odnosno Policijske postaje Hvar, revno osiguravaju mjesto radnje i ne dopuštaju prilaz nikome, pa ni novinarima.

Budući da na otoku ima još bezbroj sličnih objekata i da otočani komentiraju da bi bila puno manja šteta ako bi inspekcije pravodobnije intervenirale, tj. zaustavljale bespravnu izgradnju odmah u začetku, pokušali smo dobiti barem komentar gradonačelnika Antonija Škarpe, ali se on nije javio na telefonski poziv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 01:32