StoryEditorOCM
Dalmacijaimota ide u stečaj

Otkazi su samo vrh ledenog brijega: nekadašnji ponos Imotske krajine napuštaju gotovo svi radnici, a problemi se samo gomilaju

26. lipnja 2017. - 09:54

Sa zadnjim danom ovoga mjeseca ističu i ugovori o radnom odnosu za 73 djelatnika "Imote" u stečaju.

Naime, odlukom stečajne upraviteljice Anči Bašić, a u skladu sa zakonom, svi oni dobit će otkaze, jer im 30. lipnja istječe 30-dnevni otkazni rok.

- Da, rješenja su napisana, a u tvrtki će ostati nekoliko radnika, i to onih koji su osposobljeni za obavljanje poslova koji jamče nesmetan rad nekih pogona, poput održavanja zaliha, laboratorija i računovodstva gdje se mora pripremiti i završni račun i ostala financijska izvješća - potvrdila nam je stečajna upraviteljica.



Prema njezinim tvrdnjama, stečajni postupak u jedinoj imotskoj proizvodnoj firmi koja je u većinskom vlasništvu države bit će vrlo specifičan, ali o detaljima nije htjela govoriti.

- Stečajni postupak ide svojim tijekom, a ispitno izvještajno ročište zakazano je za 1. rujna. Tada će vjerovnici biti upoznati s cjelokupnim stanjem, te će donijeti odluke o daljnjem postupanju s tvrtkom. Na temelju dugogodišnje prakse, moram istaknuti da će ovaj stečaj specifičan u nizu detalja. Dosadašnjim uvidom u stanje "Imote", mogu kazati da tu ima dosta problema.



Samo ću spomenuti neke kao što su vinogradi u vlasništvu firme koji su dani u koncesiju, potom nesređeni imovinsko-pravni odnosi, te isplate kooperantima za preuzeto grožđe. Ipak o tome i o nizu drugih stvari ću moći više reći nakon izvještajnog ročišta početkom rujna - zaključila je Bašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:59