StoryEditor
ObalaŽIVOT U IZOLACIJI

Korona nije zaobišla ni obitelj prvog čovjeka makarskog stožera Dražena Nemčića: Supruga naređuje iz sobe, a ja kuham i igram se s djecom

26. studenog 2020. - 17:38
Obitelj Nemčić: Naša poruka je jasna, Ostanite odgovorni, zaštitite sebe i druge!FACEBOOK/DRAŽEN NEMČIĆ

Korona, nažalost, nije zaobišla ni obitelj Dražena Nemčića, dogradonačelnika i načelnika makarskog Stožera civilne zaštite, koji je sa suprugom Jelicom, sinom i kćeri u samoizolaciji od prošlog četvrtka. Naime, Nemčićeva supruga je u četvrtak dobila pozitivan nalaz na COVID-19 koji je ''pokupila'' na radnom mjestu, s time da je simptome poput bolova u mišićima, temperature i grlobolje osjetila pretprošlog ponedjeljka.

Kako je na društvenoj mreži objavio Nemčić, on i djeca još nemaju simptome, ali su od ponedjeljka u preventivnoj samoizolaciji i nisu izlazili iz kuće tako da sin nije bio u školi, kći u vrtiću, a on na radnom mjestu.

- Pitate se kako je supruga zaražena? Kao i u većini slučajeva, neodgovorni pojedinac krivo je shvatio da ne mora biti u samoizolaciji (iako je član obitelji pozitivan) jer ga epidemiolog nije zvao. Budite i ostanite odgovorni, ponašajte se prema uputama Zavoda za javno zdravstvo i Stožera CZ RH! Čuvajući sebe čuvate i druge, pogotovo one lošeg zdravlja kojima zaraza može biti kobna - napisao je Nemčić na svom Facebook profilu.

Kružni trening

A kako provodi dane u samoizolaciji dok je supruga u izolaciji i kako je sebi organizirao dan te je li se i on testirao na koronu - pitanja su koja su nam odmah pala na pamet čim smo ga nazvali. Kako kazuje, nije se testirao na koronu jer ni on ni djeca nisu razvili simptome, a dane krati svakako.

- Supruga je u izolaciji u jednoj sobi i tri dana je imala povišenu tjelesnu temperaturu, a ja sam s djecom po cijeloj kući pa se igramo, gledamo TV, a sa sinom svakog dana pišem domaću zadaću, a usput i treniram kružni trening, kuham i nešto sređujem po stanu. Stan ispod nas žive moji roditelji, koji nam svakog dana ispred vrata ostave potrebne namirnice i potrepštine - kazuje nam Nemčić, dodavši da samo osjeća mali umor, što je možda zbog nedostatka svježeg zraka, šetnje ili bicikliranja na koje je naviknula cijela obitelj.

- Srećom pa je supruzi smanjena temperatura, ali ne da se ona, i iz sobe nam izdaje naredbe jer tko će misliti na sve, budući da žena uvijek drži četiri kantuna kuće. U samoizolaciji smo do 30. studenog i što je, tu je, treba i to izdržati. Istina, malo mi je dosadno, ali od kuće odrađujem posao i tako mi prođe dan pa na spavanje idemo već oko 20 sati - kazuje Nemčić, dodavši da i njemu i supruzi nedostaju pravi treninzi, odlazak na posao, prijatelji, rodbina i kolege, ali eto, brzo će doći i taj 30. studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 03:43