StoryEditor
DalmacijaZBOG NERIJEŠENIH IMOVINSKO-PRAVNIH ODNOSA NA CESTI OD LOVREĆA DO IMOTSKOGA

Ajdukova draga zaustavila radove

Piše PSD.
20. ožujka 2008. - 10:34
rgx time: 0.00025391578674316

Rekonstrukcija državne ceste D60 Lovreć – Imotski, kako saznajemo, ne ide planiranom dinamikom, i to zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa, na predjelu Ajdukova draga. Dionica duga 24 km, u koju se ulaže 40 milijuna kuna, a sredstva osigurana iz “Betermenta” i Europske banke, isključivo se rekonstruira iz sigurnosnih razloga.

Ova, kako se često nazivala «cesta smrti», u posljednjih dvanaest godina odnijela je 29 ljudskih života! «Crna točka» ove prometnica upravo su zavoji na predjelu Ajdukove drage, i sad se postavlja pitanje, - hoće li najkritičniji dio ceste ostati neriješen!? Službenog odgovora iz Hrvatskih cesta - nema!

Međutim, neslužbeno doznajemo, većina mještana Ajdukove drage nema ništa protiv radova na prometnici, tek pojedinci koče radove dok ne dobiju odštetu za svoju imovinu. Radovi na spornom području sudskim nalogom su obustavljeni, kao i na još nekoliko lokacija, ali aktivnost na gradilištu, gotovo cijelom dužine trase ne daje naslutiti bilo kakve probleme.

Konkretne odgovore iz Hrvatskih cesta i rješenja imovinsko-pravnih problema s imotskog Općinskog suda očekuju se uskoro.

I. MARŠIĆ


 

#IMOTSKI#AJDUKOVADRAGA

Izdvojeno