StoryEditorOCM
ŽupaU GASTRO EN BARU RUZMARINA

Advent je i u Župi dubrovačkoj !

Piše DV
8. prosinca 2017. - 10:44

Mlada ekipa iz Gastro en bara Ruzmarin u Srebrenom pobrinula se da i Župa dubrovačka ove godine ima svoj advent. Naime, chef Zoran Ožegović i voditelj restorana Dejan Ćosović osmislili su blagdanski program kako bi Župljani dobili mjesto za druženje uz adventsko raspoloženje.

Buncek, kobase,čvarci…

– Želimo biti korak ispred ostalih i očito smo napravili dobru stvar jer uz Župljane dolazi nam sve više ljudi iz Dubrovnika. Srebreno je postalo mjesto okupljanja i druženja i u ovim zimskim danima, a upravo to nam je bio cilj – kaže nam Dejan Ćosović dodajući kako su na njihovoj adventskoj 'kućici', kako prigodno zovu terasu restorana na kojoj je roštilj, naglasak stavili na kvalitetne namirnice i kvalitetnu glazbu. I dok se na roštilju peču domaće kobasice i slanina te tope vrući čvarci, chef Zoran Ožegović iz bogate ponude izdvaja buncek s kiselim zeljem, paštete od kiselog kupusa i graha te onu od čvaraka, ali i bučnicu. – Meni smo prilagodili našim tematskim vikendima. Tako će se svakog petka na trpezi među ostalim naći i čobanac, gulaš od divljači, sarme i japraci, razne pite ali i bosanski lonac. Naravno pred Božić vraćamo se našoj Dalmaciji i srdelama sa žara, bakalaru na bijelo i ribljoj pašteti – otkriva nam Zoran.

Slavonski tamburaši

Dejan pak pojašnjava kako će tematskim vikendima nastojati zadovoljiti svačiji ukus. – Već idući petak i subotu, 15. i 16. prosinca na noćima slavonske kuhinje gostuju nam slavonski tamburaši, a 23. prosinca nastupit će mlada hrvatska zvijezda Maja Bajamić. Nakon najluđe noći, 1. siječnja 2018. organiziramo reprizu dočeka Nove godine uz DJ-a – kaže Dejan Ćosović dodajući kako u Ruzmarinu nitko neće ostati gladan. – Ako netko možda ne voli ovo što smo pripremili za advent, uvijek ima tapasa i tartar bifteka,svježe ribe, stekova i drugih jela sa roštilja. U nas je nemoguće da netko ostane gladan - kaže voditelj Gastro en bara Ruzmarin. Da su pogodili u 'sridu' s dobrom hranom glazbom na grijalicama grijanoj terasi nasuprot blještavo okićenog hotela Sheraton, najbolje govore i puni stolovi.

20. travanj 2024 16:22