Županija Župa dubrovačka

NOVI PROJEKT

Osnovna škola „Župa Dubrovačka„ razvija volonterski program

NOVI PROJEKT

U sklopu projekta Pod budnim okom volontera krajem prošlog tjedna , održan je prvi modul Menadžmenta volonterskih programa za zainteresirane učiteljice razredne i predmetne nastave koje će se educirati za koordinatorica volontera pri Osnovnoj školi „Župa Dubrovačka“.

Kroz 3 modula propisana kurikulumom, polaznice će steći znanja i vještine za rad s volonterima te razvoj volonterskog programa ove škole u skladu sa Zakonom o volonterstvu, a po standardu Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.
Prvi modul edukacije pokrio je teme: povijesni razvoj volonterstva, zakonski okviru o volontiranja u Republici Hrvatskoj, pripremu temelja te planiranje volonterskog programa, sadržaj i razliku između volonterskog programa i školskog volonterskog kluba te odgovornosti i obveze volontera i koordinatora volontera.

Projekt Pod budnim okom volontera realizira se kroz Poziv : Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa, a koji se provodi u okviru ESF-a Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritetne osi 4., Specifičnog cilja 11.ii.1. Razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva, osobito udruga i socijalnih partnera, te jačanje civilnog i socijalnog dijaloga radi boljeg upravljanja.
Nositelj projekta je DEŠA – Dubrovnik, dok su partneri na projektu, uz Udrugu za razvoj civilnog društva Bonsai, Udruga CROGIS, Udruga Lovci na oluje, OŠ Antuna Masle Orašac i OŠ Župa Dubrovačka.

Svrha projekta je osnažiti škole za kontinuirani razvoj volonterstva kroz sustav odgoja i obrazovanja te naučiti djecu novim inovativnim tehnološkim vještinama i znanjima. Kroz niz dobno prilagođenih radionica za učenike postaviti će se temelje za kontinuirane volonterske akcije koje započinju postavljanjem meteoroloških postaja u školska dvorišta. Steći će nova znanja i vještine te će volonterski doprinositi dobrobiti zajednice praćenjem vremenskih pojava na mikrolokacijama, a škola će ostati mjesto volontiranja i sakupljanja znanja malih i velikih školaraca i nakon završetka projekta.

Naslovnica Župa dubrovačka

Najčitanije

Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Tri godine nakon jezivog napada sabljom
Sjeća li se itko Mirjane Kristović iz Župe dubrovačke? Teško je na prvu povezati o kome se radi, no ako se spome...
Tri godine nakon jezivog napada sabljom

Najnovije