StoryEditorOCM
ŽupaPOLAGANJE VIJENACA

OBILAZAK JUŽNOG BOJIŠTA Gromovi u Župi dubrovačkoj 

Piše PSD.
23. listopada 2017. - 17:25

Članovi udruge ratnih veterana 2.gardijske brigade Gromovi i članovi obitelji poginulih posjetili su danas Župu dubrovačku u sklopu obilaska „Južnog bojišta“ Livno-Mostar-Dubrovnik-Brgat.

U jutarnjim satima na Gornjem Brgatu vijence su položili članovi obitelji poginulih branitelja, te općinski načelnik Silvio Nardelli i njegv zamjenik Mirko Maslać. Svijeće su zapalili i predstavnici udruga iz Domovinskog rata grada Dubrovnika nakon čega su se okupljeni zajedno pomolili za vječni pokoj poginulih branitelja. Nakon održane komemoracije druženje s lokalnim hrvatskim braniteljima nastavilo se u domu na Donjem Brgatu gdje su okrjepu sudionika pripremili predstavnici Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata uz potporu Općine.

- Nikad se nećemo moći odužiti niti dovoljno zahvaliti svim braniteljima koji su zaslužni za to što smo danas ovdje, njima koji su svoje živote položili za nas i našu slobodu, za slobodu Župe dubrovačke i dubrovačkog kraja, rekao je načelnik Nardelli u prigodnom obraćanju.

U opsežnim ratnim operacijama koje su vođene za deblokadu Dubrovnika i oslobođenje okupiranih mjesta  Dubrovačkog zaleđa preko 100 pripadnika 2.gardijske brigade Gromovi je ranjeno, a 19 ih je smrtno stradalo.

19. travanj 2024 23:34