StoryEditorOCM
ŽupaODLUKA

PRVA RADNA SJEDNICA Općina Župa povećala naknade korisnicima osobne invalidnine

Piše PSD.
28. srpnja 2017. - 17:47

Sinoć je u prostorima Općine Župa dubrovačka održana prva radna sjednica Općinskog vijeća  na kojoj su  načelnik Silvio Nardelli i njegov zamjenik Mirko Maslać svečano prisegnuli na obavljanje dužnosti.

Osim prisege načelnika i njegovog zamjenika između ostaloga prihvaćene su točke poput polugodišnjeg financijskog izvješća za 2017. sa izvršenjem Programa rada u 2017., izvješću Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji. Također, raspravljalo se i o određivanju pravnih osoba za sustav civiline zaštite, kao i o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Župa dubrovačka od roditelja korisnika usluga.

Na dnevnom redu prve radne sjednice Općinskog vijeća Općine župa dubrovačka jedna od točaka bila je  i Izmjena Odluke o socijalnoj skrbi Općine Župa dubrovačka. 

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka prihvatili su Rješenje o prijedlogu razrješenja i o imenovanju članova u Nadzorne odbore poduzeća Vodovod-Dubrovnik d.o.o., Groblje Dubac d.o.o., Župa dubrovačka d.o.o. i Mlini d.o.o. Uz niz odluka vezanih uz obavljanje komunalne djelatnosti, prihvaćeno je i Izvješće o stanju u prostoru Općine Župa dubrovačka za razdoblje 2012.-2016.

Na dnevnom redu prve radne sjednice Općinskog vijeća Općine župa dubrovačka jedna od točaka bila je  i Izmjena Odluke o socijalnoj skrbi Općine Župa dubrovačka.

Na prijedlog voditeljice Odsjeka za društvene djelatnosti Općine Župa Katarine Barović vijećnici su jednoglasno prihvatili Izmjenu odluke u kojoj je korisnicima prava na osobnu invalidninu centra za socijalnu skrb iznos stalne novčane pomoći povećan sa dosadašnjih 100 na 300 kuna mjesečno.

Kako bi se osigurala potrebna sredstva za ovaj prijedlog, koji po okvirnom proračunu godišnje iznosi 215.000 kuna, izmjene odluke redefiniraju pojam samohranog roditelja i jednoroditeljske obitelji. Pravo na stalnu novčanu naknadu u iznosu od 150,00 kuna mjesečno ostvarivat će djeca bez jednog roditelja.

Jedna od izmjena ove odluke odnosi se na PRAVO NA NOVČANU POMOĆ ZA OPREMU NOVOROĐENOG DJETETA.1.000 kuna nagrade  dosad su ostvarivali roditelji prijavljeni u Župi dubrovačkoj. Izmjenom  odluke  pravo ostvaruju i one obitelji  u kojima je bar jedan roditelj prijavljen u Župi, s tim da se drugi roditellj obvezuje donijeti pisanu potvrdu da nije ostvario spomenuto pravo u  jedinici lokalne samouprave iz koje dolazi.  

Zbog potrebe osiguravanja dodatnih proračunskih sredstava prava po izmjenama i dopunama Odluke primjenjivat će se od 01.01.2018.
 

 

19. travanj 2024 05:01