StoryEditorOCM
ŽupaNAČELNIK NARDELLI ODRŽAO RADNI SASTANAK S BRANITELJIMA

Lakši pristup invalidnim osobama osigurat će se kroz projekt lungo mare

Piše PSD.
15. svibnja 2017. - 18:44

Načelnik Općine, Silvio Nardelli sastao se danas u maloj vijećnici s predstavnicima braniteljskih udruga koje djeluju na području Župe dubrovačke.
Ispred HVIDRA-e bili su Vicko Puljić, Zoran Radić i Jure Curić, ispred UHDDR-a Župe dubrovačke Ivica Cumeljan, te Josip Krmek ispred UHBDDR.

Jedna od tema bilo je održavanje već tradicionalnog sportskog susreta braniteljskih udruga prigodom predstojeće proslave Dana Općine i obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke. Razgovaralo se o realizaciji budućeg projekta otvaranja Spomen sobe poginulima u Domovinskom ratu, te davali prijedlozi o pprimjerenoj lokaciji za istu.

Predstavnici udruga inicirali su postavljanje centralne spomen ploče na Spomen obilježju u Mandaljeni za sve poginule na području Župe dubrovačke. Općina je prihvatila ovakvu inicijativu a udruge su se obvezale kontaktirati obitelji poginulih, te ih pozvati na sastanak na na kojem će izložiti prijedlog o postavljenju centralne spomen ploče.
Nardelli je rekao kako će kao i dosada, nastaviti osiguravati sredstva za redovan rad udruga, te skrbi o svim braniteljskim udrugama na području Župe dubrovačke.

Općina će i dalje pomagati programe kojima će se hrvatskim invalidima iz Domovinskog rata, kao i drugim braniteljima i njihovim obiteljima pružati stručna i pravna pomoć kao sva druga prava zajamčena Zakonom o pravima hrvatskih branitelja. Financiranjem braniteljskih programa, Općina će osigurati pravnu pomoć svim članovima braniteljskih udruga, a ista će se realizirati kroz redovan program HVIDRA-e. Lakši pristup invalidnim osobama osigurat će se kroz projekt lungo mare ali i na ostalim lokacijama kroz Župu dubrovačku.

Predstavnici braniteljskih udruga izrazili su zadovoljstvo ishodom današnjeg sastanka, zahvalili se Nardelliju na razumijevanju i potpori u dosadašnjoj suradnji, sa željom da se ista nastavi i u budućnosti.

25. travanj 2024 15:44