StoryEditorOCM
ŽupaŽupan i predstavnici Hrvatskih cesta obišli prometno čvorište Srebreno

Raskrižje funkcionira izvanredno, a po završetku radova će to biti još i bolje

Piše d.v.
12. svibnja 2017. - 16:02

Župan Nikola Dobroslavić i predstavnici Hrvatskih cesta na čelu s predsjednikom uprave Josipom Škorićem, u pratnji načelnika Općine Silvija Nardellija obišli su nedavno završene radove na ulazu u Srebreno. U ovaj projekt uloženo je 4,58 milijuna kuna.
- Prije par dana djelomično završeno raskrižje Srebreno na kojem se radovi prekidaju tijekom turističke sezone, ostalo je nezavršeno desno skretanje iz pravca Plata prema Ulici Bruna Bušića. Taj dio investicije je izostavljen zbog potrebe izmještanja tlačnog cjevovoda koji opskrbljuje veliki dio Župe dubrovačke, na čemu se nisu mogli ispoštovati rokovi. Ti radovi će biti nastavljeni nakon sezone - rekao je načelnik Nardelli.

- Držim da je ovaj projekt urodio plodom, ovih par dana od puštanja novih semafora u rad nema nikakvih gužvi na magistrali. Promet se odvija paralelno u oba smjera, što je omogućeno izgradnjom lijevih skretača za Srebreno i Mandaljenu, s prioritetom na magistralnom prometovanju s videonadzorom koji regulira vremenske periode puštanja vozila iz Srebrenog, te s Puta dr. Ante Starčevića. Raskrižje funkcionira izvanredno, a po završetku radova će to biti još i bolje - zaključio je Nardelli.

- Za sve one koji su kritizirali ovu drugu rekonstrukciju raskrižja, moram naglasiti da se prva rekonstrukcijska morala odraditi na zahtjev MUP-a zbog sigurnosti prometa kao prioritetna zbog ljudskih žrtava koje su se događale na tom dijelu magistrale. Međutim, rekonstrukcija ovog raskrižja rješava lokalni promet, ali ne i promet u tranzitu. Zato ćemo od Hrvatskih cesta tražiti da se hitno krene u projektiranje i određivanje trase Župske obilaznice (brze ceste) sukladno Općinskom i Županijskom prostornom planu - istaknuo je načelnik.

16. travanj 2024 11:56