StoryEditorOCM
ŽupaNA ZADOVOLJSTVO SVIH

<strong>Postignut dogovor između Općine Župa dubrovačka i investitora hotela Plat </strong>

Piše PSD.
28. travnja 2017. - 17:34

Na današnjem sastanku koji se održao između načelnika Općine Župa dubrovačka i suradnika, te predstavnika vlasnika budućeg Hotelskog kompleksa Plat,  KHA-4, postignut je dogovor kojim su zadovoljni i investitori i Općina na čijem se području projekt realizira.

Na sastanku su razrađeni svi potrebni elementi u cilju izdavanja lokacijske i građevinske dozvole sukladno UPU Plat u cilju početka poslovanja novog hotelskog kompleksa koji će svoja vrata otvoriti u turističkoj sezoni 2019. godine. Pritom su zadovoljeni svi javni interesi na kojima je Općina inzistirala poput pristupnih cesta, izgradnje komunalne infrastrukture, pješačkih staza, te statusa pomorskog dobra.

Današnjem sastanku prethodio je niz uspješnih operativnih sastanaka u Ministarstvu graditeljstva i Ministarstvu turizma.
Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela OŽD Jure Marić član je operativne skupine- tijela koje je imalo zadatak pripremiti projekt za proglašenje istoga strateškim investicijskim projektom, dok je  načelnik Silvio Nardelli član Povjerenstva koje je uputilo takav prijedlog Vladi RH. Sastanku su nazočili Krunoslav Šimatović i Marko Makek  ispred Nexus FGS i Ljubo Krstajić i Nemanja Kostić, predstavnici Karisma Hotels International. Projektom u vrijednosti od 500 milijuna kuna predviđa se cjelokupna obnova postojećih smještajnih kapaciteta, odnosno rekonstrukcija hotelskog kompleksa u hotel visoke kategorije kapaciteta oko 550 smještajnih jedinica koji će omogućiti otvaranje više od 500 novih radnih mjesta. Uz kupnju većinskog paketa dionica Hotela Plat, otpremnine, te ulaganje u projektnu dokumentaciju, vrijednost ovog projekta seže čak do 100 milijuna eura.

Po ishođenju lokacijske dozvole stvaraju se preduvjeti za ishođenje građevinske dozvole za zaštitu građevinske jame nakon čega započinju pravi radovi na izgradnji ovog kompleksa. Otvaranjem hotelskog kompleksa te već dogovorenom suradnjom s njemačkim turoperatorom TUI, Hoteli Plat predviđaju 35 tisuća novih turista godišnje koji će povećati broj noćenja u Župi za čak 245 tisuća.

Ljubo Krstajić zahvalio se načelniku na kvalitetnoj suradnji  koja je rezultirala zadovoljenjem obostranih interesa, a načelnik Nardelli je iskazao zadovoljstvo što se u uvjetima globalne konkurentnosti i sve zahtjevnijih gostiju, otvaranjem ovakvog kompleksa podiže kvaliteta šire turističke destinacije kojom se Župa dubrovačka na ovom planu može nositi sa konkurencijom na svjetskom tržištu.
 

25. travanj 2024 01:34