StoryEditorOCM
ŽupaIMENOVANJA

Danica Grizelj Čokljat predsjednica je Ženske inicijative župskog HNS-a

Piše d.v.
2. ožujka 2017. - 15:13

Danica Grizelj Čokljat prva je predsjednica Ženske inicijative župskog HNS-a. Nju su na tu poziciju na osnivačkoj skupštini jednoglasno izabrale tamošnje članice Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata.
„Članice inicijative su samosvjesne žene, svjesne činjenice da žena još uvijek nema mjesto u društvu koje joj pripada i koje zaslužuje. One žele, mogu i znaju postaviti ženu kao stup obitelji, koja skrbi o djeci, suprugu, o svojim bližnjima i sebi. Svojim zalaganjem žele ravnopravno sudjelovati u političkim i društvenim zbivanjima u Općini Župa dubrovačka. One želja da se njihov glas čuje i ja ću se potruditi uz njihovu pomoć to i ostvariti“ – rekla je nakon izborne skupštine Danica Grizelj Čokljat.
Kako ističu njene članice, sama ideja za osnivanje Ženske inicijative nastala je spontano, iz neformalnih druženja skupine žena koje su spoznale da uviđaju iste probleme u društvu vezane za status žene u svim područjima društvenog i obiteljskog života. To ih je potaklo na osnivanje ovog stranačkog tijela, a taj njihov prijedlog podržalo je predsjedništvo župskog HNS-a, koje je sazvalo izbornu skupštinu. Na njoj je predstavljen i njihov program rada koji se bazira na zalaganju za zaštitu prava žene u područjima obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstvene zaštite i zaštite obitelji, preventivno-edukativni rad na promociji zdravlja žene (i njene obitelji), promociji zdravih stilova života, prevenciji bolesti i očuvanju zdravlja, suradnji s lokalnom administracijom, privrednim subjektima, poslovnim organizacijama i obrazovnim institucijama, pomoći članicama pri pripremi projekata te potpori i pomoći u razotkrivanju i prijavljivanju diskriminacije, mobinga i nasilja, kako unutar obitelji tako i drugdje.
„U našem radu, kroz naše projekte zalagat ćemo se za bolji život žene, njene djece i njene obitelji, a za sve to potrebna nam je vaša potpora. Zato, pratite naš rad, dajte nam prijedloge, kritizirajte kada treba i mi ćemo vam na tome biti zahvalne. Moja osobna želja da svoje slobodno vrijeme utrošim u nešto vrijedno, da se borimo za bolje sutra naših mladih, ali također i nas“ – rekla je novoizabrana predsjednica ŽI, uz koju su na skupštini izabrane i dvije dopredsjednice te tajnica, kao i same članice Ženske inicijative podružnice HNS-a Župe dubrovačke.
S poštovanjem,
HNS podružnica
Župa Dubrovačka

17. travanj 2024 17:34