StoryEditorOCM
Primorje80 VATROGASACA NA TERENU

VIDEO I FOTO: Još jedna duga i neizvjesna noć u Primorju

Piše DV
5. srpnja 2017. - 00:10

22:00 Vatra koja je prijetila Čepikućama, uspjeli smo zaustaviti. Baš je bio blizu i kritično, jer je puhao jak maestral. Sada se smanjio vjetar, sa svim snagama smo na cijelom potezu. Pojačali smo snage večeras, došli su JVP Metković, DVD Metković i DVD Kuna. Sinoć nam je bila jako teška i možda najteža noć, te se nadam da večeras neće biti tako - kazao je županijski vatrogasni zapovjerdnik Stjepko Simović te dodao kako trenutno na požaruštu ima 80 vetrogasaca.

18:30 Jaki maestral koji je puhnuo u poslijepodnevnim satima utorka otežava posao gasiteljima na požarištu oko Točionika i Čepikuća. Snažni naleti vjetra 'vratili' su plamen natrag prema Čepikućama, a gusti dim koji se diže s opožarenih površina ometa dva kanadera u gašenju.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepko Simović potvrdio je da su zbog pogoršanja situacije na požarištu u Dubrovačkom primorju u pomoć pozvani i vatrogasci iz Neretve:

- Alarmirali smo pripadnike Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Metković, a dolaze nam pomoći i iz DVD-a Kuna. Prošla noć bila je paklena, a izgleda da ni ova neće biti puno bolja - izjavio je Simović i dodao kako se vtarena fronta proteže kilometrima.

Vatrogasne postrojbe i DVD-i od Konavala do Mljeta i Pelješca uključne su u gašenje požara u Dubrovačkom primorju koji traje već treći dan. Kako izgleda požar iz zraka, pogledajte na videu koji je dronom snimio Nikša Ivančević iz JVP Dubrovački vatrogasci.

24. travanj 2024 20:23