StoryEditorOCM
PrimorjeKOMEMORACIJA U DOLIMA

Sjećanje na petoricu nestalih branitelja

24. listopada 2016. - 17:28

Jučer je u Dolima kod Slanog obilježena 25.obljetnica nestanka pripadnika izvidničko- diverzantskog voda 4. gardijske brigade: Fernanda Delucchija, Arnolda Nožića, Alejandra Nestora Patrona, Branka Andreasa Pilsela i Miljenka Tadića koji su nestali između Dola i Šipana u borbi na moru s nadmoćnijim neprijateljskim brodom 23. listopada 1991. godine.
Tijela im nikad nisu pronađena, a uz veterane 4. gardijske brigade iz Splita i Metkovića te obitelji nestalih branitelja u programu obilježavanja sudjelovali su izaslanik ministra obrane i načelnika GS OSRH brigadir Tihomir Kundid, zamjenik ministra hrvatskih branitelja Ivan Vukić, župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić sa suradnicima te predstavnici braniteljskih udruga i brojni mještani.
Svetu misu za poginule i nestale branitelje u crkvi Velike Gospe u Dolima služio je mjesni župnik don Jozo Sebežević. Na rivi kod spomenika nazočnima se u ime obitelji nestalih branitelja obratio Drago Pilsel i zahvalivši svima na dolasku kratko podsjetio na okolnosti stradanja. Okupljenima su se obratili i župan Dobroslavić, zamjenik ministra Vukić i brigadir Kundid.
Kod spomenika nestalim braniteljima sagrađen uz samu obalu mora su položeni vijenci kod spomenika. Počasni pozdrav tom su prilikom dali pripadnici 2. mtb-Pauci nakon čega su obitelji nestalih branitelja u more kod mjesta nestanka branitelja pustili vijence i cvijeće.

20. travanj 2024 01:51