StoryEditorOCM
PelješacMJEŠTANI KUNE OGORČENI RADOVIMA

FOTO: 'K'o da smo u Bangladešu, a ne u svojoj državi!'

Piše Dube Marjanović Ladašić
8. studenog 2017. - 16:19

Mještani Kune ogorčeni su iskopavanjem puta prema Roti koju od jučer provode muškarci obučeni u vojne uniforme. Strojevima su u ponedjeljak blokirali prolaz, ali su ih nakon pola sata ipak propustili. Danas su mještani opet izašli na mjesto događaja jer su im iskopavanjem puta, kako kažu, 'vodu skrenuli u selo'.
Sve je počelo nakon najave da će na brdu Rota 'osvanuti' još jedan radar, pored postojećeg vojnog, i onaj meteorološki. Mještani su protiv, iz više razloga. Sada su ogorčeni iskopavanjem puta. Ante Dajak iz Kune kaže nam da je 'jučer zatekao pola kamiona zemlje ispred kuće'.
- Iskopali su kanale i skrenuli mi vodu prema kući! K'o da smo u Bangladešu, a ne u svojoj državi! - ljuti se otac županijskog vijećnika, koji je upravo zbog radara, naglašava, otišao iz Kune. - Zvao sam šefa radara, kaže on meni 'mi moramo popraviti cestu', ja sam mu rekao 'popravite vi cestu, ali nemojte meni praviti štetu i odvedite vodu kud je treba odvesti!' - ljuti se Dajak, još uzrujan. - A gradonačelnik je druga bajka! Čiji je on? Zar nije općinski funkcioner koji svakome treba izaći u susret? - pita se ovaj mještanin. 
Petar Rašić, koji već više od dva mjeseca upozorava na 'čudne aktivnosti' na brdu Rota, poslao nam je fotografije situacije na terenu koje možete pogledati u fotogaleriji.


 

23. travanj 2024 19:03