StoryEditorOCM
PelješacNA PELJEŠCU

Mladi Putnikovića očistili put do Kozje špilje i špilje Deveterice

Piše PSD.
5. studenog 2017. - 17:51

U Putnikoviću na Pelješcu danas prijepodne u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Putniković“ održala se akcija mladih Putnikovića čišćenja i košenja puta do Kozje špilje i špilje Deveterice, jedinstvenih na cijelom Pelješcu. Radi se o putu koji vodi do špilja koje su vrlo atraktivne zbog svog zaklonjenog položaja, a nekada su se koristile kao zaklon domaćim životinjama i ljudima.
U akciji su sudjelovali mladi mjesta Putniković koji su vlastitom dobrom voljom, alatima i radom spojili ugodno s korisnim te organizirali čišćenje puta i zajedničko druženje. Akciju je koordinirao i financirao DVD Putniković sa svojim zapovjednikom Marijom Đuračićem, a stariji mještanin Marijo Vukotić je po svom sjećanju kazivao trasu puta. U akciji je sudjelovalo dvadesetak mladih, a podršku su pružili i stariji mještani.
Ova vrijedna akcija je druga u nizu. Planira se čišćenje i košenje puta do obližnih lokava i zaraslih puteva koja su povezivala zaseoke mjesta Putniković kako bi se prirodne atrakcije približile lokalnom stanovništvu, a zatim i stranim posjetiteljima. Kroz manje projekte namjerava se označavanje i obilježavanje, kako ove, tako i ostalih staza koje će se pročistiti. Organizatori i mještani iskreno zahvaljuju svim sudionicima akcije. Informacije i fotografije poslala nam je Valentina Vitković.

19. travanj 2024 08:05