StoryEditorOCM
PelješacPOVODOM USPJEŠNE PROTUPOŽARNE SEZONE

Načelnik Đivo Market zahvalio se mljetskim gasiteljima

Piše PSD.
3. listopada 2017. - 22:07

Načelnik Općine Mljet Đivo Market je u utorak 3. 10. 2017. primio gasitelje otoka Mljeta povodom uspješne protupožarne sezone 2017.

U ime Javne ustanove Nacionalni park Mljet zahvalnicu je primio Ivo Stražičić, koji je sa svojom vatrogasnom jedinicom jedan od najzaslužnijih za zaustavljanje velikog požara koji je buknuo u noći 22. kolovoza kod mjesta Ropa. Za Javnu vatrogasnu postrojbu Mljet zahvalnicu je primio zapovijednik Mario Dabelić. Zahvalnicu za Komunalno Mljet d.o.o. primio je direktor Dragan Medan, a u ime Vode Mljet d.o.o. zahvalnicu je primio dosadašnji direktor Ivan Sršen, koji je u međuvremenu imenovan ravnateljem JU Nacionalnog parka Mljet.

Načelnik je naglasio kako se požar širih razmjera može gasiti samo zajedničkim djelovanjem općinskih komunalnih društava i mljetskih javnih poduzeća. To potvrđuje i uspjeh u gašenju navedenog požara kod Rope koji je nošen vjetrom vrlo brzo zahvatio nekoliko desetaka hektara borove šume i zaprijetio nacionalnom parku, a pod kontrolu je stavljen kroz nekoliko sati, usred noći.

Nisu izostale ni pohvale stanovništvu, koje na Mljetu tradicionalno pomaže u gašenju požara. Zaključeno je kako je potrebno oživljavanje dobrovoljnih vatrogasnih društava koji bi bili potpora profesionalnim vatrogascima u slučajevima zahtjevnijih požara i gdje je potreban veći broj gasitelja.
 

17. travanj 2024 10:53