Županija Pelješac

STON

ZAVRŠNICA FESTIVALA SOLI Školjke, klapa Subrenum i Brešanov film "Kap vode - zrno soli"

STON

Večeras završava prvi Festival soli Ston u Stonu, koji je u sinoćnjem programu pod nazivom „Sve o craft pivu“ ponudio šaroliki program i kušnju hrvatskih craft piva u suradnji s Gastro shopom Pomalo, uz popodnevnu kreativnu radionicu za najmlađe pod vodstvom akademske umjetnice Ivane Dražić Selmani i nazivom „Uzmi škartoc soli“. Večeras s početkom u 20 sati uz Dan stonskih školjaka, koncert će održati Klapa Subrenum, a posebno uz ovu prigodu prikazat će se film „Kap vode, zrno soli“.

Festival je organiziran pod  pokroviteljstvom Općine Ston,TZ općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, TZ Dubrovačko- neretvanske županije i sponzora, te u suorganizaciji dubrovačke Udruge Amorette i Solane Ston i Vila Korune.
Na radionici akademske umjetnice Ivane Dražić Selmani "Uzmi škartoc soli" polaznici su upoznali osnovna načela izrade logotipa kao dijela vizualnog identiteta proizvoda. Polaznici ove radionice  osmislili su, a potom i ručno otisnuli svoj logotip na škartoce te ih ispunili solju, što su ponijeli sa sobom za uspomenu.
 
Gastro shop Pomalo iz Dubrovnika ponudio je  kušanje craft piva, malih neovisnih proizvođača s područja Hrvatske i Dubrovnika. 

Nastupila je Gradska glazba Ston, KUD Ponikovska poskočica i KUd Bijeli maškari, a posebna atrakcija bili su žongleri s vatrom udruge Žonglerata.
 
Za završetak prvog izdanja Festivala soli Ston pripremljen je koncert Klape Subrenum, a pod pokroviteljstvom Arhitektonskog studija 3LHD prikazat će se film redatelja Vinka Brešana naslovljen „Kap vode , zrno soli“ koji je bio prezentiran na EXPO izložbi 2005 u japanskom gradu Aichi, te 2008. u španjolskoj Zaragozi. Studio 3LHD je zajedno s glasovitim umjetničkim fotografom Damirom Fabijanićem i najuspješnijim multimedijskim umjetnikom Daliborom Martinisom osmislio projekt “Kap vode – zrno soli”, koji se temelji na revitalizaciji hrvatskih solana i koji je koristeći temu prirodnih bogatstava Hrvatske – vode i soli prezentirao našu zemlju na spomenuitm svjetskim izložbama.
 
Restoran VIla Koruna i večeras će , kao i prethodnih festivalskih večeri, ponuditi bogatu gastronomsku ponudu, s posebninm naglaskom na stonske školjke.
 
 

Naslovnica Pelješac
HtmlNoArticles

Najnovije

ŠPANJOLSKA Marinović strijelac, ali...

ŠPANJOLSKA Marinović strijelac, ali...
ElPozo Murcia za koju igra hrvatski reprezentativac iz Mokošice, Dario Marinović,pobjedom je započela novu sezon...
ŠPANJOLSKA Marinović strijelac, ali...