Županija Pelješac

PROGRAM 'VINO, SOL I JAZZ'

STON Počinje prvi Festival soli

PROGRAM 'VINO, SOL I JAZZ'

Pod pokroviteljstvom Općine Ston,TZ općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, županijske TZ  i sponzora, te u suorganizaciji dubrovačke Udruge Amorette i Solane Ston i Vila Korune, danas će programom „Vino, sol i jazz“ započeti prvi Festival soli u povijesnom ambijentu stonske solane.

Certificirani dubrovački sommelieri predstavit će četiri tipične sorte ovog područja, sve začinjeno jazz standardima i evergreenima Maje Grgić i Igora Vlahušića, s početkom u 19.30 sati. U suradnji s tvrtkom Eventlab dubrovnik bit će predstavljena s 4 tipična županijska vina – rukatac, pošip, malvasija i plavac mali. Rukatac, tipičan za Korčulu i Pelješac, svoj je dom našao i u Konavlima pod nazivom maraština.

Kod principa sljubljivanja hrane i vina, sol ima izrazito važnu ulogu. Poznato je kako se percepcija vina u ustima mijenja ovisno o namirnici koja se s njim sljubljuje. Cvijet soli, poznat kao kavijar među solima, sadrži mnogo važnih minerala u tragovima potrebnih organizmu. Isto tako, koristi se kao začin pri samo serviranju hrane zbog svog bogatog okusa koji obogaćuje hranu i pojačava njen okus.

Na koji način mijenja okus vina, posjetitelji će doznati tijekom ove vinske večeri. Uz bogatstvo sorti, vina i organskih namirnica, prirodna je i prisutnost vrsnih poznavatelja vina. Zato će, dok vinari brinu o berbi i podrumu, njihova vina predstavljati certificirani dubrovački sommelieri Siniša Lasan, Ksenija Matić, Ana Bitanga Jukić i Frane Kovač, najavljuju organizatori i dodaju kako uz popularnu cijenu ulaznice za programe Festivala soli od 10 kuna, svaki posjetitelj dobije vrećicu od 250 grama stonske soli na dar.
 

Naslovnica Pelješac
HtmlNoArticles

Najnovije

Već šest godina u službi Dubrovčanima

Već šest godina u službi Dubrovčanima
Što je kiropraktika? Kiropraktika je treća po veličini primarna zdravstvena struka u svijetu, razvijena radi ubl...
Već šest godina u službi Dubrovčanima

Postavljena jelka na Pošti Lapad

Postavljena jelka na Pošti Lapad
Blagdansko ukrašavanje stiglo je polako i do Lapada. Već tradicionalno na Pošti se postavlja velika jelka, no uk...
Postavljena jelka na Pošti Lapad