StoryEditorOCM
PelješacU ORGANIZACIJA DVD-a PUTNIKOVIĆ

AKCIJA ČIŠĆENJA U PUTNIKOVIĆU Mladi i stari udružili snage!

Piše PSD.
26. ožujka 2017. - 18:23

U Putnikoviću je jutros organizirana akcija čišćenja i košenja puta na brdo Čarović. U akciji, koju je organiziralo Dobrovoljno vatrogasno društv „Putniković“ sudjelovali su mladi iz ovog pelješkog mjesta.

Radi se o putu koji vodi do vrha brda koje nadvisuje mjesto Putniković te je vrlo atraktivno zbog svog položaja s kojeg se pruža izniman pogled prema Mljetu na jugu, zapadnom dijelu Pelješca (Žuljana, Trstenik), neretvanskoj dolini i Hercegovini na sjeveru te prema istočnom dijelu Pelješca (Ston).

Mladi su oboružani dobrom voljom, alatima i radom spojili ugodno s korisnim te organizirali čišćenje puta i zajedničko druženje. Akciju je koordinirao i financirao DVD Putniković sa svojim zapovjednikom Marijom Đuračićem, a stariji mještanin Pero Barać je po svom sjećanju kazivao trasu puta. U akciji je sudjelovalo tridesetak mladih, a podršku su pružili i stariji mještani.

Ova hvale vrijedna akcija samo je prva u nizu. Planira se čišćenje i košenje puta do obližnjih zaboravljenih špilja kako bi se prirodne atrakcije Putnikovića približile lokalnom stanovništvu, a zatim i stranim posjetiteljima. Kroz manje projekte namjerava se označavanje i obilježavanje, kako ove, tako i ostalih staza koje će se pročistiti. Organizatori i mještani iskreno zahvaljuju svim sudionicima akcije. Valentina Vitković
 

23. travanj 2024 20:51