StoryEditorOCM
PelješacŠTOVATELJIMA SV. VLAHA PRIJATELJIMA STONA U DOMOVINI I INOZEMSTVU

U Stonu ćemo blagdan sv. Vlaha nakon dvadeset godina slaviti u župnoj crkvi!

Piše PSD.
25. siječnja 2017. - 13:27

    U ime vjernika i svih žitelja općine Ston poruku štovateljima  sv. Vlaha u domovini i izvan nje uputili su  načlenik Stona Vedran Antunica i župnik don Miljenko Babaić:
          Svima koji slave sv. Vlaha, mole zagovor našeg parca za zdravlje duše i tijela, želimo obilje Božjeg blagoslova i zaštitu sv. Vlaha i na kopnu i na moru. Neka sv. Vlaho uvijek bude naša čvrsta poveznica ljubavi i vjernosti Bogu, obitelji i hrvatskom narodu. Mučeništvo je uvijek najizvrsniji dar ljubavi Bogu i Crkvi. Neka nas sv. Vlaho i mučenici vjere našeg naroda, prate svojim zagovorom i potiču u iskrenom življenju krsnih obećanja. 
     Bogu dragom hvala, u Stonu ćemo blagdan sv. Vlaha nakon dvadeset godina od razornog potresa slaviti u župnoj crkvi sv. Vlaha. Preostaje još radova na unutrašnjem uređenju, ali sve prema mogućnostima. Crkva je uredna za bogoslužje.
  Ovo je prilika od srca zahvaliti svim dobrim ljudima koji su kroz ovo vrijeme mislili na Ston. Posebno zahvaljujemo svima koji su do sada svojim darovima pomogli vrlo skupu obnovu naše crkve, kako bi smo se napokon vratili u župnu crkvu.
   U ime vjernika i svih žitelja općine Ston od srca Vam želimo moćnu zaštitu sv. Vlaha, poručuju ing. Vedran Antunica i don Miljenko Babaić.
 

25. travanj 2024 17:51