StoryEditorOCM
PelješacPomor životinja

U OREBIĆU ZGROŽENI Namjerno otrovane kune, čagljevi, lasice, sokolovi

Piše PSD.
14. prosinca 2016. - 21:24

Orebićani su zgroženi pomorom životinja u svome mjestu, za što je zaslužna ljudska ruka. Životinje su otrovane, a riječ je o čagljevima, kunama, lasicama i sokolima pronađenima na stazama za šetače. Nije poznato o kolikom broju životinja se radi, a sve je otkrila Barbara Šestanović koja je fotografije stavila na Facebook, a obavijestila je i policiju. 
Reagiralo je i 'Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik'
- I jos jedna žrtva ljudskog roda....ovo je što se nalazi po planinarskim stazama, a van njih ne želim ni razmišljat...- napisala je Barbara o svome otkriću na svojoj Facebook stranici.
- Pomor životinja u Orebiću!! Stravični prizori mrtvih životinja u šumi samo 70-ak metara od naselja Bilopolje zgrozili su Barbaru Sestanovic koja nam je poslala slike, a potom i prijavu policiji. Čagljevi, kunice, lasice i sokolovi sa krvavim tragovima u usnoj šupljini leže na stazama za šetače. Još nemamo informacije koliko je žrtava ljudske okrutnosti dublje u šumi. Sumnja se na otrov i to antikoagulant.- objavilo je Društvo za zaštitu životinja na svojoj Facebook stranici.
Sada pak očekuju rezultate očevida, kao i da se poduzme sve da se odgovorne pronađe i sankcionira.
- Ne zaboravimo da su otrovani mamci opasnost i za ljude, posebno djecu! - stoji upozorenje na kraju njihovog posta.

20. travanj 2024 03:57