StoryEditorOCM
NeretvaUDRUGA MAŠKADUR OPUZEN

DANI JEGULJE U NERETVI Jegulja u centru pažnje

Piše Stanislav SOLDO foto: Denis JERKOVIĆ/HANZA media
16. studenog 2017. - 12:05

I ove godine, treći put za redom održavaju se „Dani jegulje u Neretvi“. Manifestacija koju organizira udruga Maškadur Opuzen uz pokroviteljstvo predsjednica Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva poljoprivrede okupiti će brojne Neretvane i njihove goste, koji će imati priliku naučiti nešto više o jegulji a na opuzenskoj Pjaci je organiziran i tradicionalni kulinarski show u pripremanju jela od jegulje.

Partneri udruge Maškadur u realizaciji ovog za Neretvu važnog projekta su Razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA i Prirodoslovni muzej Metković, lokalni ugostitelji te neretvanski gradovi i općine.

Ovogodišnji Dani jegulje započinju u petak u 11.30 sati radionicom u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu posvećenoj važnosti jegulje za neretvanski kraj a voditi će je znanstvenik dr. Branko Glamuzina. Osim toga u Prirodoslovnom Muzeju Metković, u 14 sati otvoriti će se prigodna izložba o jegulji.

Za subotu od 11 sati je najavljen sajam delicija na opuzenskoj Pjaci a središnji događaj je kulinarski show u kojem sudjeluju: Hrvoje Zirojević, Damir Šarić te opuzenska udruga Pivčeva kala.

Organizirati će se prezentacija proizvoda lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i vinara dok je u prirodoslovnom Muzeju u Metkoviću u 10 sati planirana kreativna radionica za najmlađe pod nazivom „Tajne jegulje“. Sajam neretvanskih delicija nastavlja se i u nedjelju od 10 do 13 sati a tijekom trodnevne manifestacije lokalni ugostitelji će nuditi posebne menije sa jeguljom.

 
 

30. travanj 2024 05:41