StoryEditorOCM
NeretvaPROJEKT DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Novi poduzetnički inkubator u Pločama

Piše PSD.
31. kolovoza 2017. - 12:44

Zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo sa suradnicima održao je sastanak s predstavnicima Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, pri čemu je bilo riječi o početku realizacije projekta „Izgradnja i opremanje poduzetničko-proizvodnog impulsnog centra u Pločama“.

„Iznimno smo zadovoljni što smo, zahvaljujući uspješnoj prijavi na natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, osigurali 99,84 posto bespovratnih sredstava za izgradnju Poduzetničkog inkubatora u Pločama, čija je ukupna vrijednost preko 10,3 milijuna kuna.“, rekao je zamjenik Cebalo. Podsjetio je i kako je odluka o financiranju donesena u srpnju, a uskoro se očekuje i potpisivanje ugovora o provedbi projekta te dodao kako će Županija i dalje poticati razvoj poduzetničkih inkubatora. Na sastanku je istaknuto kako postoji i interes drugih gradova i općina za izgradnju poduzetničkih inkubatora, prije svega Metkovića i Korčule, za koje će se također ići s prijavom projekta u svrhu dobivanja sredstava iz EU fondova.

Djelatnici Centra za poduzetništvo su zamjenika župana na sastanku upoznali i s radom Centra i ulogom u razvoju poduzetništva, pri čemi je istaknuto da je u potpunosti ostvaren osnovni cilj inkubatora, a to je razvoj poduzetnika u svrhu njihovog samostalnog izlaska na tržište.

16. travanj 2024 21:31