StoryEditorOCM
NeretvaLOKALNI IZBORI

Škanj još uvijek ne podržava nijednu političku opciju u Pločama

31. svibnja 2017. - 00:05

Pločanska udruga Škanj odnosno nezavisna lista nositelja Nike Orepića, brata javnosti poznatijeg donedavnog ministra MUP-a, Vlahe Orepića još uvijek nije donijela konačnu odluku kojoj će se političkoj opciji prikloniti sa svoja dva vijećnika u Gradskom vijeću Ploča. Potvrdio nam je to Niko Orepić demantiravši natpise objavljene u nekim medijima da je Škanj, kojega inače podupire Most, odlučio ići u koaliciju sa SDP-om u Pločama, što će biti temelj buduće suradnje Mosta i SDP-a na državnoj razini.

- Udruga građana Škanj želi promjene u ovom gradu. Mi nastupamo sa načela promjena a tako je i nastala naša udruga. Nas zovu i iz HDZ-a i iz SDP-a. I moram vam reći da nije lako djelovati kroz građansku inicijativu jer se tu nalaze ljudi koji imaju različite političke opcije te im je glavni cilj da se nešto promjeni na bolje. Svaki pomak u društvu je naš uspjeh, kazao je Orepić naglasivši da će Škanj donijeti odluku koga će podržati u Pločama nakon nedjeljnih izbora za gradonačelnika.

– Mi za sada ne želimo utjecati na ishod izbora, zaključio je Orepić.

Podsjetimo Niko Orepić je dobio 790 glasova na nedavnim izborima i nije ušao u drugi krug, dok je njegova lista grupe birača koju podupire Most dobila dva mandata u Gradskom vijeću, čime je postala poželjan partner i HDZ-u i SDP-u.
U drugom krugu 4. lipnja u Pločama će se boriti dosadašnji gradonačelnik Krešimir Vejić (HDZ) i njegov protukandidat Mišo Krstičević (SDP). Krstičević ima prednost od 149 glasova, Vejić je naime, dobio 2144 glasa (39,44 posto) dok je Krstičeviću pripalo 2293 glasova odnosno (42,18 posto).

U Gradskom vijeću Ploča koje ima sedamnaest vijećnika, HDZ ima sedam mandata, SDP šest, HSS-HSU jedan, Lista grupe birača Nike Orepića dva, te Lista grupe birača Dalibora Žderića jedan, pa će se većina nužno morati formirati koalicijama, a Nezavisna lista Nike Orepića potencijalni je partner i lijevima i desnima.



18. travanj 2024 06:15