StoryEditorOCM
NeretvaREKORDNA IZLAZNOST U METKOVIĆU

I HDZ i Most uvjereni u izbornu pobjedu

21. svibnja 2017. - 21:49

U Metkoviću su zatvorena birališta. Za naklonost birača bori se pet gradonačelničkih kandidata i sedam stranačkih lista za Gradsko vijeće. Žestoka bitka se vodi između HDZ-ovog kandidata Dalibor Milana i Mostove kandidatkinje Katarine Ujdur.
Kome će od njih dvoje na ruku ići rekordan odaziv birača ( neslužbeno oko devet tisuća) znat će se uskoro, čim se prebroje listići na šesnaest biračkih mjesta.

Prema službenim informacijama DIP-a, na izbore je izašao rekordan broj građana do 17 sati čak 7300 ili 54 posto upisanih u biračke popise.

Komentirajući izbore, Božo Petrov je kazao da su izbori dan kada građani donose odluku što će se događati u ovome gradu u naredne četiri godine. On kao i ostali Mostovci sa kojima smo razgovarali očekuje odličan uspjeh svoje liste kako u Metkoviću tako i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Nikola Grmoja kandidat za župana Dubrovačko-neretvanskog ustvrdio je kako se nada da ljudi ovoga grada neće dopustiti da drugi odlučuju u njihovo ime. Kazao je da je dobra izlaznost kao i na izborima 2013 godine kada je Most skinuo Stipu Gabrića Jambu.
Ako most izgubi u Metkoviću neće nam nimalo biti ugodno, iskreno je priznao Grmoja kazavši da su se mnoge snage okupile u Metkoviću kako bi srušile Most. Ne zato što im je Metković bitan već kako bi nanijele udarac mostovoj vlasti, kazao je Grmoja, koji se zaputio u Dubrovnik gdje će u županijskom stožeru čekati izborne rezultate.

I aktualna gradonačelnica, Katarina Ujdur očekuje da će rezultat biti pozitivan za Most.

- Sigurna sam da će građani u velikom broju obaviti svoj današnji posao, kazala je Ujdur.

Stipe Gabrić Jambo je dobro raspoložen i ne sumnja u svoju pobjedu. Nije želio špekulirati koliko će vijećničkih mjesta dobiti, a pobjeda bi za njega bi bila da bez obzira na broj mandata sudjeluje u formiranju gradske vlasti odnosno većine u gradskom vijeću.
I koalicija SDP-HSU nada se jednom mandatu u Gradskom vijeću.
Međutim, njima bi račune mogla pomrsiti iznimno velika izlaznost birača što za sobom povlači veći broj potrebnih glasova za jedno vijećničko mjesto.

Dalibor Milan (HDZ) smatra da Most nije dobro vladao gradom ali da će o tome konačnu riječ dati birači. Isključio je mogućnost koaliranja jer po anketama HDZ će imati većinu u Gradskom vijeću te da će on biti gradonačelnik, zaključio je Milan.
 

25. travanj 2024 19:08