StoryEditorOCM
NeretvaMOST O DOGAĐAJIMA U METKOVIĆU

Policija nije imala razloga oduzimati transparente, nikog nisu vrijeđali

Piše DV
14. svibnja 2017. - 20:28

Na događanja u Metkoviću uoči dolaska premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića osvrnuo se politički tajnik Mosta Nikola Grmoja, nazvavši ih očitim udarom na slobodu govora.

- Skupina građana je pred premijerov dolazak postavljala transparente kojima su željeli iskazati svoje nezadovoljstvo njegovim izjavama i politikom, zbog čega je policija uzela podatke jednog od prosvjednika te mu oduzela transparente. Također, od mladića su zatražili da otkrije sve lokacije na kojima su transparenti postavljeni te su i oni uklonjeni. Niti jedan transparent nije sadržavao poruke uvredljivog sadržaja, zbog čega Most nezavisnih lista osuđuje ovakvo postupanje policije i pozivamo na poštivanje demokratskih načela i prava građana na izražavanje svog mišljenja - tvrdi Grmoja.

- Jedino neprimjereno u današnjoj situaciji jest postupanje policije koja nije imala razloga oduzimati transparente mladima, jer apsolutno ničime nisu vrijeđali Andreja Plenkovića niti bilo koga drugoga. Osuđujem ovaj postupak i pozivam nadležne institucije da ispitaju na temelju čega su prosvjedniku oduzeti transparenti i zapisani osobni podaci i da obavijeste javnost tko je policajcima dao naredbu za to.“ – izjavio je Nikola Grmoja, inače kandidat Mosta za dubrovačko-neretvanskog župana.

20. travanj 2024 04:25