StoryEditorOCM
NeretvaSMOTRA FOLKLORA U METKOVIĆU

NA NERETVU MISEČINA PALA Okupili se čuvari tradicije i narodnog blaga

Piše PSD.
14. svibnja 2017. - 12:24

Na ovogodišnjoj 33 po redu smotri folklora „Na Neretvu misečina pala“ koja se tradicionalno drugog vikenda u svibnju održava u Metkoviću nastupilo je pedesetak folklornih skupina iz svih dalmatinskih županija kao i folkloraši iz kontinentalne Hrvatske.
 
Smotra folklora započela je u četvrtak izložbom pod nazivom „Letovanić selo pokraj kupe“ autora Božidara Škofača a nastavljena je se folklornim večerima u Gradskom kulturnom središtu. Tijekom trodnevnog održavanja smotre, metkovskoj publici su se predstavili brojni čuvari tradicije i narodnog blaga a smotra Na Neretvu misečina pala prigoda je da javnosti prezentiraju svoju tradiciju koju brižno čuvaju i prenose generacijama.

 Tradicionalno smotra završava koncertom Marijanskih pučkih pjesama u crkvi Svetog Ilije. Uz ples i pjesme u metkovskom gradskom parku je održan i Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda „Eko rural“, na kojem su se izlagali autohtoni ruralni proizvodi sa područja Dalmacije i Hercegovine.

Ovogodišnji pokrovitelji smotre folklora „ Na Neretvu misečina pala“ su predsjednik Hrvatskog Sabora, Gradsko kulturno središte Metković, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, županija Dubrovačko-neretvanska i grad Metković. 

Stanislav SOLDO
 

18. travanj 2024 08:28