StoryEditorOCM
NeretvaREČENO NA TISKOVNOJ KONFERENCIJI

NK Neretva Metković više ne postoji

26. travnja 2017. - 19:14

Nogometni klub Neretva Metković više ne postoji. Dana 22. ožujka nad tim klubom je otvoren i istog dana zatvoren stečaj pa tako uvidom u registar sportskih udruga Dubrovačko-neretvanske županije ne postoji evidentiran sportski klub takvog naziva- kazao je gradonačelnički kandidat HDZ-a, Dalibor Milan na tiskovnoj konferenciji u Metkoviću, naglasivši da je u tom registru navedena samo škola nogometa.

- Nitko od odgovornih osoba u NK Neretvi i u Sportskoj zajednici grada Metkovića, a poglavito veliki borci za isušivanje nogometne močvare u Hrvatskoj poput zamjenika gradonačelnice, Nikole Grmoje nisu obavijestili javnost o tome, rekao je Milan te nastavio:

- U očevidniku redoslijeda plaćanja evidentirano je da je NK Neretva Metović u blokadi žiro računa 6140 dana na iznos 244 494 kune uvećano za kamate. Osim toga, Trgovački sud je morao službeno od općinskog suda u Metkoviću i MUP-a zatražiti podatke o imovini NK Neretve te te tako utvrđeno da imovina koja bi ušla u stečajnu masu nije dovoljna niti za namirenje troškova postupka a kamoli namirenja vjerovnika, pojasnio je Milan, koji je naglasio da je u ovom slučaju prekršen Zakon o sportu i Pravilnik o nogometnim natjecanjima.

- Uvidom u plakate za oglašavanje službenih utakmica NK Nereteve na istima je nedvosmisleno napisano NK Neretve, nigdje se ne naznačava škola nogometa, čime se namjerno krivo obavještava Metkovska javnost tko se stvarno natječe u III ligi HNS-a, kazao je Milan koji je upitao odgovoren u gradu Metkoviću kako je 2014 godine poduzeće Metković razvoj u 100 postotnom vlasništvu grada Metkovića dalo kratkotrajnu pozajmicu NK Neretvi Metković u iznosu od 50 tisuća kuna.
– Po čijem nalogu je posuđivan novac klubu čiji je žiro račun u blokadi, zaključio je Milan.

17. travanj 2024 06:34