StoryEditorOCM
NeretvaPRIPREMA SE PROJEKT

Dnevna bolnica za Metkovčane

Piše DV
24. travnja 2017. - 16:06

Dubrovačko-neretvanska županija pripremila je projekt izgradnje Podružnice Opće bolnice Dubrovnik – „Dnevne bolnice Metković“ vrijedne 50 milijuna kuna.
Dnevna bolnica Metković je od posebnog interesa za DNŽ s obzirom na udaljenost od Metkovića do prve zdravstvene ustanove, Opće bolnice Dubrovnik. Namjera je DNŽ u sklopu navedenog projekta povećati specijalističku djelatnost u Dolini Neretve, kako bi se žiteljima toga područja izjednačio pristup zdravstvenih usluga s ostalim žiteljima županije. Time bi se znatno smanjio trošak putovanja na specijalističke preglede u OB Dubrovnik, kažu u Županiji.
Projekt bi se financirao putem europskih fondova, te je od Ministarstva zdravstva dobivena pozitivnu ocjenu za svrhu i opravdanost projekta „Dnevna bolnica i dnevna kirurgija OB Dubrovnik“.
No, kako bi krenuli dalje s ovim projektom, nužno je nekadašnju zgradu suda u Metkoviću od Ministarstva državne imovine dobiti na korištenje jer se upravo u toj zgradi planira izgraditi dnevna bolnica.
Svojedobno je za istu zgradu interes iskazalo Ministarstvo unutarnjih poslova, međutim, kako su u Županiji obaviješteni,  zgrada ne odgovara u potpunosti njihovim potrebama. Stoga u Županiji vjeruju da će MUP uskoro iznaći adekvatan prostor za policijsku postaju Metković, a njima ustupiti pravo korištenja navedene zgrade koja je nužna za dalnje provođenje ovog važnog projekta za koji su već osigurana sredstva u iznosu od 50 milijuna kuna.

 

25. travanj 2024 02:36