StoryEditorOCM
Neretva'ZAKUHAVA' SE POLITIČKA SCENA U METKOVIĆU

HDZ ne želi na izbore s Jambom

Piše s.s.
Foto: Nikša Duper/Hanza medija
18. siječnja 2017. - 14:48

Stipe Gabrić Jambo, nekadašnji gradonačelnik Metkovića i novoizabrani član predsjedništva HSS-a, najavio je kandidaturu za gradonačelnika Metkovića. Međutim zanimljivo je da je spreman od nje odustati i podržati HDZ-ovog kandidata, Dalibora Milana uz uvjet da HDZ i HSS sklope koaliciju u gradu Metkoviću.

Premda je Stipe Gabrić Jambo javno iskazao spremnost na suradnju sa lokalnim HDZ-om sa druge strane nisu blagonakloni prema ovoj Jambinoj ponudi. Naime, Dalibor Milan koji je koncem prosinca preuzeo vođenje metkovskog HDZ-a i koji je službeno kandidat te stranke za gradonačelnika na izborima u svibnju, ističe da HDZ na lokalne izbore u Metkoviću izlazi samostalno te da nikakve predizborne koalicije nisu opcija.

- Samostalno smo ostvarili odličan politički rezultat u gradu Metkoviću za predsjedničke i parlamentarne izbore i sada je pravo vrijeme da pokažemo snagu na lokalnim izborima i vratimo povjerenje građana Metkovića, kazao je Milan.

- Respektiramo podršku svih političkih stranaka u Metkoviću a također pozdravljamo i sve one koji Metkoviću žele dobro. Međutim naš je stav uvelike poznat svim našim članovima a vjerujem i velikoj većini građana Metkovića, zaključio je Milan.
Za sada su službenu gradonačelničku kandidaturu u Metkoviću istaknuli Katarina Ujdur (Most), Dalibor Milan (HDZ) i Stipe Gabrić Jambo (HSS).  
 


 

18. travanj 2024 12:41