StoryEditorOCM
NeretvaDOGAĐAJ GODINE U OPĆINI KULA NORINSKA

Ekipa „Taman“ pobjednik „Toćijade“

31. listopada 2016. - 00:44

U organizaciji mjesne kulturno- umjetničke udruge Škrapa, na igralištu poviše crkve Gospe Fatimske u mjestu Momići u općini Kula Norinska, održana je gastronomsko- zabavna manifestacija „Toćijada“. Na tom je natjecanju u pripremanju toća sudjelovalo 17 ekipa, a prvo je mjesto osvojila ekipa „Taman“ iz Momića. Vicešampion je ekipa „Gurmani - rujnička dica" iz Podrujnice, dok su treće mjesto podijelili „Kasupije“ i "EEE" iz Podrujnice.
Prema utvrđenim pravilima organizatora natjecanja, toć se kuha od tri vrste mesa: divljači, (p)tice i junetine, a toć mora sadržavati najmanje dvije vrste mesa. Nakon dva i pol sata pripreme i kuhanja, sve teće su označene brojevima i donesene na poseban stol na kojem je ocjenjivački žiri imao priliku sve kušati i ocijeniti ih.
Po završetku dodjele nagrada, na zadovoljstvo svih natjecatelja, ali i gledatelja, prionulo se degustaciji. Valja reći da je toća bilo dovoljno za sve a osim na stolovima gdje se kuhao natjecateljski toć, organizator je za gledatelje pripremio poseban toć koji se besplatno degustirao. Među natjecateljma je bila i ekipa veterana 4. Gardijske brigade HV koja je u oštroj konkurenciji zauzela sedmo mjesto. No, kako sami naglašavaju „uz samo dva boda razlike u odnosu na trećeplasirane ekipe“.
A ono najvažnije svakako je činjenica da su svi natjecatelji lijepi jesenji dan nezaboravno proveli u prirodi, opušteno i u društvu prijatelja.

20. travanj 2024 03:08