StoryEditorOCM
NeretvaMETKOVIĆ: UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM “PRIJATELJ”

Ponovno terapije po Neurofeedback metodi

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
27. rujna 2016. - 21:33

-Apeliramo na roditelje, odgajtelje i učitelje koji najviše vremena provode s djecom i mladima, da kao osobe koje mogu prve primjetiti da nešto nije u skladu s linijom urednog razvoja djeteta, da žurno potraže stručnu pomoć. Naglašavamo: nikad nije kasno tražiti stav struke jer je rani početak tretmana presudan za kasniji djetetov razvoj- ističu iz metkovske Udruge osoba s invaliditetom “Prijatelj” koja je za sve članove i ostale građane u dolini Neretve ponovno počela rad po terapiji Neurofeedback- metodi te radnoj i logopedskoj terapiji kao kreativne radionice.
Iz UOSI Prijatelj inače ističu da se Neurofeedback- metoda preporuča svima koji imaju poteškoće s koncentracijom, nemirom, učenjem, govorom, psihomotornom napetosti, anksioznosti i nesmotrenosti. Također, metoda se koristi i kod osoba s teškoćama u socijalizaciji te svih koji imaju teškoće s finom motorikom (vidno-motorna koordinacija, nespretnost u pisanju i crtanju te slično) ili s grubom motorikom (otežano kretanje, teškoće ravnoteže). Primjenjuje se i kod cerebralne paralize te poremećaja autističnog spektra a kažu da će radnu terapiju preporučiti terapeut ako procijeni da će se tako osobe lakše normalno i nesmetano funkcionirati u svakodnevnom životu.
Svim roditeljima koje brinu komunikacijske i jezično- govorne sposobnosti ili jezično- govorni i komunikacijski razvoj djeteta UOSI pruža i mogućnost konzultacija s logopedom:- Logoped će vam pomoći oko uklanjanja sumnje na poremećaj ili dati upute kako raditi na otklanjanju teškoća ako primjetite teškoće s izgovorom određenih glasova ili teško razumljiv govor, ak manja djeca malo govore i ne gestikuliraju odnosno ne pokazuju prstom što žele, kod mucanja i teškog čitanja i razumijevanja pročitanog- poručuju iz udruge Prijatelj u kojoj građani svoje termine mogu rezervirati na 020-680-090 ili na 098/9576-098.

23. travanj 2024 17:19