StoryEditorOCM
KorčulaKORČULANSKE MAŽORETKINJE PRIKUPLJAJU SREDSTVA ZA NATJECANJE

Pomozite Korčulankama da otputuju u Sarajevo

Piše Dora Mikelić
7. travnja 2017. - 18:38

Još 14 tisuća kuna nedostaje korčulanskim mažoretkinjama kako bi prikupile cjelokupan iznos potreban za sudjelovanje na InterDanceFestu u Sarajevu, jednom od najvećih natjecanja u mažoret plesu u Europi.
Dugih devet godina je prošlo od prvog treninga mažoretkinja na Korčuli. U tih devet godina, zajedno s voditeljicom, diplomiranom koreografkinjom Lyudmilom Jung iz Kazahstana, korčulanske mažoretkinje osvojile su preko 150 medalja na raznim regionalnim i internacionalnim natjecanjima ostvarivši zavidan status jedne od najuspješnijih ekipa u mažoret plesu na ovim prostorima. Budući da je u Korčuli interes djece i roditelja za mažoret ples prilično velik, ove će godine na natjecanje juniorkama kojih ima 17 priključiti i i male mažoretkinje u dobi od četiri do šest godina kojih ima čak 26! Kako bi prikupili potrebna sredstva za nadolazeće natjecanje u Sarajevu, mažoretkinje i roditelji pokrenuli su akciju u koju se svi mogu uključiti!
Sarajevski InterDanceFest jedno je od najvećih natjecanja u mažoret plesu u Europi. Natjecanje će se održati 21.22. i 23. travnja ove godine, a uz Korčulanke sudjelovat će i veliki broj mažoretkinja iz 15 zemalja. Prikupljena sredstva mažoretkinje će iskoristiti za putne troškove, troškove smještaja i hrane, kotizaciju za natjecanje kao i za kostime. Ukupni troškovi natjecanja iznose 45 tisuća kuna.
„Budući da ove godine na natjecanje idu i male mažoretkinje morali smo se malo više angažirati kako bi prikupili potrebne novce. Prikupili smo privatne donacije i donacije od tvrtki, nedostaje nam još 14 tisuća kuna pa smo odlučili napraviti akciju“ – objasnila je Marina Botica, mama mažoretkinje Ivane.
Korčulanske mažoretkinje će uz nastup u Korčuli u subotu i u Lumbardi u nedjelju prodavati domaće kolače, slastice i razne delicije koje su vrijedne mame pripremale cijeli tjedan. Nastup imena „Plesna Večer“ održat će su u kino sali Centra za kulturu u Korčuli 8. travnja s početkom u 17:00 sati, te na terasi restorana Maestral u Lumbardi 9. travnja s početkom u 16:00 sati. Dođite u što većem broju i pomozite korčulanskim mažoretkinjama da i ove godine osvoje medalje na InterDanceFestu u Sarajevu!

 

25. travanj 2024 08:55