StoryEditorOCM
KorčulaPRODANO NEŠTO MANJE OD 3700 ULAZNICA

Korčulane klizalište koštalo 260 tisuća kuna!

Piše Dora Mikelić
Foto: Dora Mikelić i Ivana Salečić
30. siječnja 2017. - 16:01

Prvo klizalište na ledu na otoku Korčuli počelo se postavljati gotovo prije mjesec dana, odnosno 6. prosinca. Od 16. prosinca pa sve do 11. siječnja u sklopu programa Advent u Korčuli, bilo je dostupno klizačima s otoka i poluotoka Pelješca, a konačne rezultate, zaradu i broj posjetitelja izračunao je direktor KTD-a Hober Ivan Ćenan, glavna i odgovorna osoba projekta.

„Ono što se više od mjesec dana događalo na klizalištu bio je veliki izazov za djelatnike KTD-a Hober. Prvi put smo se susreli s postavljanjem i održavanjem klizališta i mogu reći kako je sve prošlo u najboljem redu. Unatoč velikoj hladnoći klizalište je bilo stalno puno, a osim jednog našeg djelatnika koji je klizajući slomio ruku, ozbiljnijih ozljeda nije bilo“ – naglasio je direktor Hobera Ivan Ćenan.
Ukupno je prodano nešto manje od 3.700 ulaznica, ako tome dodamo djecu mlađu od šest godina koja su klizala besplatno zaključit ćemo kako je u nešto više od mjesec dana klizalište posjetilo oko 4.500 klizača. Gradonačenik Grada Korčule Andrija Fabris klizačima je omogućio popularne cijene, ulaz na klizalište je bio besplatan, plaćao se najam klizaljki od kojeg se zaradilo gotovo 67.000 kuna. Osim toga, ugostitelji koji su u sklopu ledenog parka nudili kuhano vino, kobasice i druge delicije platili su gradu najam šatora, odnosno nešto manje od 20 tisuća kuna. Ipak, istaknuo je Ćenan, ovakav projekt nije isplativ, ukupan trošak postavljanja klizališta i šatora kao i razmontiranja Grad Korčulu je koštao 260.000 kuna!

Sve je to vrijedno kad vidimo ozarena lica na klizalištu, zaključio je Ćenan, te se zahvalio ugostiteljima koji su sudjelovali, djelatnicima iz ACI Marine koji su pomagali, prometnim redarima, te sponzorima, restoranima i obrtima za izradu nakita koji su poklonili svoje proizvode i usluge za nagradne kao i gospođi Ivani Salečič koja je organizirala izvlačenja dobitnika na ledu.

Poseban doprinos cijelom projektu dali su djelatnici KTD-a Hober. Iako su se prvi put susreli s mehanizacijom za postavljanje i održavanje leda, podloga je bila odlične kvalitete što su potvrdili i posjetitelji koji su klizali u većim gradovima. Osim toga, na klizalištu su bili 24 sata dnevno, radili su na najmu klizaljki, održavanju podloge, noćnim dežurstvima te montaži i demontaži ledenog parka. Ćenan je naglasio kako su zaposelnici Hobera u nešto više od mjesec dana odradili ukupno 1400 sati rada na korčulanskom klizalištu.
Kakvi su planovi za adventski program 2017. godine za sad je nepoznato. Korčulu krajem svibnja očekuju lokalni izbori o čemu najviše ovisi hoće li Korčulani i dogodine klizati u svom gradu.
 

18. travanj 2024 12:23