StoryEditorOCM
KorčulaOTVORENA CESTA KROZ DUBOVO

Na Korčuli mjestimično palo nešto manje od pola metra snijega

Piše Dora Mikelić Foto: Mile Perdija, Elvira Dračevac, Marija Šegedina, Andrea Tedeschi
17. siječnja 2017. - 14:58

Nakon što su ponedjeljak u jutarnjim satima središnji dio otoka zabijelile prve pahulje snijega, poslijepodne su otočani mogli uživati u pravoj mećavi. Veća količina snijega napadala je u središnjem, nenaseljenom dijelu otoka Dubovu, ali i u mjestima Čara, Smokvica i Blato te posebno u malom mjestu Pupnat. Zbog nepovoljnih uvjeta na cesti policijski službenici su jučer u popodnevnim satima zatvorili cestu preko otoka koja prolazi kroz Dubovo, a otvorena je za promet tek prije pola sata.
Kako doznajemo od voditelja Nadecestarije Korčula Nedjeljka Poše, jutros je u pomoć stigla ralica iz Pelješca koja je u nekoliko navrata očistila cestu. Iako je cesta otorena za promet, na snazi su i dalje zimski uvjeti. Automobili moraju imati zimske gume i zimsku opremu jer se snijeg neprestano topi te zanosi vozila, naglasio je Poša uz napomenu kako će policija isključiti is prometa automobile s ljetnim gumama. Zaposlenici Nadcestarije Korčula će i dalje održavati cestu te je posipati solju.
Prema prognozi snijeg bi trebao padati još noćas i sutra ujutro. Iako su temperature nešto malo iznad nule, snijega ima sasvim dovoljno za zimske radosti, čak nešto manje od pola metra ! Budući da je cesta preko Dubova otvorena za promet, a snijega nije bilo od 2009. godine,  veliki broj Korčulana krenuo je prema središnjem dijelu otoka na grudanje. Kako navodi Poša, snijeg bi se trebao zadržati do prve kiše koja je najavljena za vikend.

20. travanj 2024 06:49