StoryEditorOCM
KorčulaOPASNO PALJENJE OTPADA

KORČULA Pod nadzorom požar pokraj brodogradilišta

Piše Dora Mikelić
7. prosinca 2016. - 18:16

Jutros je oko 9 sati i 30 minuta u predjelu Dominče pokraj brodogradilišta prilikom organiziranog paljenja otpada buknuo požar. Na intervenciju su ubrzo upućeni članovi DVD-a Korčula s četiri vozila i deset vatrogasaca. Požar je lokaliziran oko 14 sati i 30 minuta, izgorjelo je 7 i pol tisuća kvadratnih metara.

Kako doznajemo od zapovjednika DVD-a Korčula Žitomira Lozice, do požara je došlo prilikom organiziranog paljenja otpada koje su provodili zaposlenici korčulanskog komunalnog trgovačkog društva Hober d.o.o. KTD Hober još od proljeća na toj lokaciji odlaže šumski otpad, odnosno ostatke od rezanja grana i raslinja koje se uklanjalo s javnih površina.. Zaposlenici KTD-a Hober odlučili su jutros sanirati nakupljeno smeće kontroliranim paljenjem pri čemu je zapuhala bura, a požar se oteo kontroli. Vatrogasci su se nekoliko sati borili s požarom dok ga nisu lokalizirali.

Diretkor KTD-a Hober Ivan Ćenan pojasnio je kako komunalno društvo nema prikladnu lokaciju za odlaganje šumskog otpada pa su u tu svrhu iskoristili gradsko zemljište u području Dominče pokraj brodogradilišta LEDA d.o.o. S vremenom su ljudi na isto mjesto počeli odlagati kućni otpad stvarajući divlji deponij. Budući da tijekom ljetnih mjeseci, odnosno požarne sezone, paljenje otpada nije dozvoljeno, odlučili su područje sanirati jutros. Požarište je i dalje pod nadzorom.




 

25. travanj 2024 08:33