StoryEditorOCM
KorčulaIZGRADNJA POČELA 15. LIPNJA

U korčulanskom brodogradilištu porinut još jedan mini kruzer

Piše Dora Mikelić
5. prosinca 2016. - 15:42

Jutros je u korčulanskom brodogradilištu LEDA d.o.o. porinut peti u nizu mini kruzer. Vlasnici broda su obitelj Rakuljić iz Krila Jesenice, odnosno tvrtka Nedica d.o.o. I ovog su se puta od brodovlasnika mogle čuti samo riječi hvale, kvalitetna izrada, isporuka u roku i oduševljenje stručnim timom postale su opće karakteristike za korčulansko brodogradilište.

- Izgradnja je počela 15. lipnja, posao je obavljen kvalitetno i u roku, jako smo zadovoljni. Ovo je naš prvi brod kojeg smo naručili, ukupna investicija je milijon i pol eura, izgradnja u LEDI nas je koštala pola milijuna eura. Brod se zove Moonlight, to je bila ideja moje kćeri, naglasila je vlasnica broda Martina Rakuljić.

Moonlight je dug 37,5 metara i težak 160 tona, 18 kabina primit će 36 ljudi, a namijenjen je nautičkom turizmu, odnosno sedmodnevnim krstarenjima Jadranom od Splita do Dubrovnika koja će započeti u svibnju 2017. Moonlight će prvi put zaploviti već popodne, nakon što se postavi nadgrađe kreće prema Krilo Jesenici na unutrašnje uređenje. Kako doznajemo od direktora LEDE, korčulansko brodogradilište uskoro će proširiti ponudu:

- Usluga unutarnjeg uređenja broda je moja vizija i želja. Za brodovlasnika to znači brži krajnji rok isporuke, a nama je izazov i poticaj da napravimo korak dalje. Cilj nam je proizvodnju dovesti na razinu da nudimo kvalitetan konačan proizvod po realnoj cijeni. Već imamo četiri nova upita za mini kruzere, imamo čak i upite iz inozemstva za tu vrstu posla, tržište nam se polako otvara. Bit će zanimljivih pomaka u narednih nekoliko godina, najavio je Nandor Rajšli.

Osim novih porinuća u budućnosti, bitno je naglasiti i ugovor koji je korčulansko brodogradilište nedavno potpisalo s tvrtkom ULJANIK Grupa. Od rujna do danas u LEDU je stiglo 650 tona materijala, a uskoro će doći i dodatnih 350 tona za izradu sekcija brodogradilištu 3.Maj. U narednih nekoliko mjeseci isporučit će se tisuću tona materijala što je jednako izradi pet većih mini kruzera. Radi se o značajnom povećanju kapaciteta, navodi Rajšli, poslove treba samo staloženo organizirati i privesti kraju.
 

24. travanj 2024 09:43