StoryEditorOCM
KorčulaUNUTARSTRANAČKI IZBORI

Marija Šegedin na čelu korčulanskog SDP-a

Piše Dora Mikelić
21. studenog 2016. - 17:33

U subotu su se, osim izbora za čelno vodstvo SDP-a  Hrvatske, održali i unutarstranački izbori za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Grada Korčule.Od ukupno 183 člana na četiri biračka mjesta u Korčuli, Čari, Račišću i Žrnovu izašlo je njih 122, odnosno 66%. Budući da je Marija Šegedin bila jedini predloženi kandidat za predsjednicu GO SPD-a Korčula, odabrana je jednoglasno.

- Imala sam želju preuzeti vodstvo korčulanskog SDP-a. Jako sam zadovoljna odazivom i rezultatom, podržali su me stranački kolegice i kolegice koji su izašli na izbore na čemu im zahvaljujem. Svu svoju snagu i znanje uložit ću da se već na sljedećim lokalnim izborima korčulanski SDP predstavi kao snažni politički čimbenik kojem će većina naših sugrađana povjeriti vodeću ulogu u upravljanju gradom. – izjavila je Marija Šegedin.

SDP je u Korčuli izgubio od desnog bloka na izborima 2013. godine, a zatim i na ponovljenim izborima u ožujku 2015. kad je na vlast došla koalicija HDZ-a, HSS-a i HSP AS-a na čelu s aktualnim gradonačelnikom Andrijom Fabrisom. Razloge izgubljenih izbora Marija Šegedin vidi u dugih 12 godina tijekom kojih je SDP bio na vlasti u Korčuli i zasićenju građana željnih promjena. Također je naglasila pozitivne promjene SDP-a na državnoj razini koji je trpio poraze na posljednjih pet izbora, a na čelu kojega vidi Davora Bernardića bez obzira što je većina SDP-ovih birača u Korčuli zaokružila Ranka Ostojića.

Marija Šegedin je inače tridesetsedmogodišnja nastavnica povijesti te članica SDP-a od 2013. godine. Iako je dugogodišnji simpatizer, stranci se pridružila nakon što je pristala biti kandidat liste za Gradsko vijeće Grada Korčule čija je i vijećnica već nekoliko godina. Znači li vodstvo korčulanskog SDP-a i kandidaturu za mjesto gradonačelnice na izborima za gradonačelnika i članove Gradskog vijeća koji će se održati u svibnju sljedeće godine nije željela potvrditi :

- S takvim informacijama još ne mogu izlaziti u javnost. Iskreno, nisam o tome razmišljala. Vidjet ćemo, ima vremena! – zaključila je Marija Šegedin.

Koliko će novo vodstvo donijeti uspjeha stranci vidjet ćemo u narednim mjesecima, no sigurno je kako je korčulanskom SDP-u potrebna promjena.

19. travanj 2024 15:27