StoryEditorOCM
KorčulaOD 5. DO 13. STUDENOG

NJAM, NJAM U Korčuli započeo tjedan dobre hrane

Piše Dora Mikelić
11. studenog 2016. - 10:09

Tjedan dobre hrane je najveći festival hrane na ovim prostorima koji se svake godine održava početkom studenog. Diljem Hrvatske najbolji restorani nude tematske riblje i mesne menije s tri slijeda za 100 kuna, a o popularnosti i posjećenosti festivala svjedoči čak 200 tisuća gastro ljubitelja koji su prošle godine uživali u delicijama hrvatskih kuhara. Ove godine, Tjednu dobre hrane pridružuje se i Korčula, odnosno restoran Marco's food and bar u srcu starog grada.

„Tjedan dobre hrane odlučili smo dovesti u Korčulu prvenstveno jer želimo oživjeti stari grad koji je tijekom ljetnih mjeseci pun turista i izrazito prometan, dok se tijekom zimskih nitko ne pojavljuje u štradama osim stanara koji tamo žive. Marco's bar and food je renomirani korčulanski restoran koji nastavlja tradiciju kultnog Gradskog podruma, a kao i u ostalim restoranima u Hrvatskoj, tijekom Tjedna dobre hrane, nudi izvrsni riblji i mesni meni s tri slijeda za razumnih 100 kuna uz vodu ili mineralnu“. – naglasio je Tonči Baždarić, zaposlenik restorana i član organizacijskog tima.

Od 5. do 13. studenog u Marco's food and baru možete ručati i večerati zanimljiva jela za razuman iznos. Na pijatu će se ovih dana, između ostaloga, naći i riblja juha, sipa na crno ili crveno s makarunima s pireom od boba i desert iz ribljeg menija te juha od tikve, pečenje s povrćem i rimskim njokima kuhanim u mlijeku i zapečenim s gorgonzolom i desert iz mesnog menija. Osim toga možete naručiti čašu vrhunskog vina iz bogate ponude lokalnih, hrvatskih i svjetskih vinara.

Kako bi obogatili popratni program te obilježili svetkovinu Sv. Martina, jednog od najomiljenijih korčunaskih svetaca, Marco's food and bar večeras organizira degustaciju vina lokalnih vinara. Uz prigodnu hranu posjetitelji će moći za 120 kuna degustirati tridesetak vrhunskih vina lokalnih vinara. Degustacija vina, ali onog mladog, nastavit će se i sutra na sam blagdan Sv. Martina kad će cijeli događaj uveličati i klapa Kuntenat dalmatinskom pjesmom.

Tjedan dobre hrane u Korčuli potrajat će sve do nedjelje, a ako bude interesa možda se nastavi i sljedeći tjedan. Kako bi animirali Korčulane i privukli ih na ovu zanimljivu gastro manifestaciju, Marco's food and bar svaki dan u eteru Radija Korčule, uz jednostavna nagradna pitanja, dijeli ručak ili večeru za dvije osobe.
Dora Mikelić
 

20. travanj 2024 03:10