StoryEditorOCM
KonavleZAVIČAJNI MUZEJ KONAVALA

NOĆNI POSJETITELJI I NJIHOVE NAVIKE Međunarodna noć šišmiša u Čilipima 

Piše DV
20. kolovoza 2018. - 11:22

Kroz povijest su karakterizirani kao loša stvorenja, stvorena je slika o tim 'vampirima', spominjalo ih se obično u lošem kontekstu, no prava je istina daleko od toga. Uvjerili su se u to sinoć svi koji su u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima posjetili obilježavanje Međunarodne noći šišmiša.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode je zajedno s Muzejima i galerijama Konavala osmislila je za ovu prigodu cjelovečernji edukativni i zabavni obiteljski program za sve uzraste. Tako su djeca školske dobi i njihovi roditelji imali priliku naučiti kako šišmiši pomažu nama, ali i kako mi njima možemo biti od pomoći, dok su djeca vrtićkog uzrasta i oni nižih razreda osnovne škole na kreativnoj radionici naučili što šišmiši jedu i gdje spavaju.

Pokazano je i korištenje speleološke opreme koja se koristi u istraživanju šišmiša u njihovim omiljenim skloništima – špiljama i jamama, a u sumrak se osluškivalo šišmiše u blizini. Prigodni program obilježavanja Međunarodne noći šišmiša upotpunio je koncert grupe Bloombox, koja je nastupila ispred Zavičajnog muzeja u Čilipima, a u šišmišima je ponešto naučio i sve fotoaparatom zabilježio i naš Božo Radić.

19. travanj 2024 08:38