StoryEditorOCM
KonavleNOVO PRIZNANJE RAZVOJU RURALNOG TURIZMA U KONAVLIMA

Mi ne pričamo o promjenama, mi mijenjamo Konavle!

Piše PSD.
17. svibnja 2017. - 01:01

Konavle su ušle u finale natjecanja za dodjelu prestižne nagrade Europske destinacije izvrsnosti EDEN za 2017. godinu. To je dodatno priznanje za ukupni rad na razvoju turizma u Konavlima, gdje agroturizam ima posebnu ulogu. Tako se Konavlima smiješi najprestižnije priznanje koje bi, nakon postignutih nagrada za najbolju manifestaciju ruralnog turizma i najbolji turistički proizvod te proglašenja ukupno najbolje ruralne destinacije u Hrvatskoj, moglo okruniti Konavle i potvrditi položaj najboljih. Za ovo su, bez iznimke, zaslužni svi dionici turističke ponude koji dugi niz godina rade na razvoju turizma u Konavlima, ali svima je jasno da je glavnu ulogu u razvoju ruralnog turizma u Konavlima imala Udruga Agroturizam Konavle koja je okupila, educirala i potakla lokalne poduzetnike i proteklih deset godina snažno radila na promociji Konavala.

EDEN je projekt Europske komisije a njegov je cilj stvaranje europske mreže najljepših destinacija održivog turizma. Svrha je projekta promicati turistički posebne destinacije pod sloganom „Otkrijte skrivena blaga Europe”, nagraditi održive oblike turizma, ukazati na raznolikosti i kvalitetu. Pobjednička destinacija u nacionalnom izbornom postupku dobiva priznanje na svečanoj dodjeli koju organizira Europska komisija. Destinacije izvrsnosti iz 27 zemalja sudionica potpisuju Memorandum o razumijevanju, tzv. Deklaraciju o europskoj mreži destinacija izvrsnosti za održivi turizam, a kojom se obvezuju na međusobnu suradnju i razmjenu znanja i informacija o razvoju turizma.

„Ova nominacija i postignuta priznanja ujedno su i potvrda ispravnog koncepta razvoja koji je temeljen na gospodarskom programu Konavoskog HSS-a na osnovu kojega se ovog puta traži povjerenje konavljana. Mi ne pričamo o promjenama, mi mijenjamo Konavle!“– ističe Perica Pušić, HSS-ov kandidat za načelnika Konavala uoči nedjeljnih izbora.

26. travanj 2024 04:24