StoryEditorOCM
KonavleMJESEC ZAŠTITE OD POŽARA

FOTO Cavtatski osnovci gasili plamen s vatrogascima

Piše DV
11. svibnja 2017. - 11:52

U povodu mjeseca zaštite od požara Konavoski vatrogasci su u suradnji sa kolegama iz Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Dubrovnik, u njihovom prostoru na Zvekovici, izveli pokazne vatrogasne vježbe gašenja požara, te spašavanja ozljeđenih iz karamboliranog vozila i spašavanja sa visina.

Vježbama je prisustvovalo više od 200 djece iz Osnovne škole Cavtat, kojima je uz pokaznu vježbu održano i uvodno predavanje o vatrogastvu, zanimanju vatrogasac, kao i intervencijama i opasnim situacijama sa kojima se vatrogasci u svom radu susreću.

Oni malo hrabriji učenici su se okušali i u gašenju početnog požara objekta s vatrogasnim aparatom, kao i probali gasiti uz pomoć vatrogasnog pjenila. Ovakve edukativne vježbe vatrogasne postrojbe provode tijekom svake godine, te se nakon obilaska velikih škola, Konavoski vatrogasci sa vatrogasnim vozilom mogu očekivati i u nekim manjim Područnim školama, te vrtićima, a sve u svrhu upoznavanja djece sa mogućim opasnostima, kao i upoznavanja sa zanimanjem vatrogasac.


 

23. travanj 2024 21:03