StoryEditorOCM
KonavleU ČILIPIMA PREDSTAVLJENA NEZAVISNA LISTA KONAVLE KOJU PODUPIRE MOST

FOTO I VIDEO: Luko Šubašić o postizbornoj koaliciji: nema lijevih ni desnih, postoje jedino Konavljani!

Piše Anton Hauswitschka
8. travnja 2017. - 23:17

U Čilipima se predstavila Nezavisna lista Konavle koja na lokalne izbore u svibnju izlazi uz potpru MOST-a.  Kandidatu  za načelnika Miru Draškoviću, njegovu zamjeniku Vlahu Bauli, nositelju liste za općinsko vijeće Luku Šubašiću i kandidatima za vijećnike potporu u ime MOST-a tom su prigodom došli dati saborski zastupnici Maro Kristić i Nikola Grmoja, ujedno MOST-ov kandidat za Dubrovačko-neretvanskog župana te ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.  Kako je istaknuto, NL Konavle raditi će među ostalim na rješavanju prometne izoliranosti konavoskih sela, posebice onih s rubnih područja Općine,  navodnjavanju konavoskog polja , inicirat će se formiranje otkupne stanice te će se raditi na uspostavi suradnje između poljoprivrednika i tuističko-ugostiteljskih  subjekata u Konavlima.  Cilj NL Konavle je i da Cavtat postane destinacija od 5, a ne kao do sada od 3 zvjezdice, a posebice na novim kulturnim sadržajima u cijelim Konavlima kao i na jačanju ostalih turističkih potencijala u ostalim konavoskim mjestima, poglavito u Moluntu.

Nikola Grmoja kazao je kako će kao budući župan pomoći da se ti ciljevi i ostvare te naglasio kako će Konavljani imati pomoć  i Mara Kristića kao budućeg dubrovačkog gradonačelnika te cijelog MOST-a u Saboru i Vladi RH.  Vlaho Orepić  istaknuo je kako MOST gradi sasvim drugačiju politiku od do sada viđene. – One koje porazimo na izborima nisu i ne smije biti naši neprijatelji. MOST nema velikog vođu, ne vodimo takvu politiku. Zato i podupiremo nezavisne liste. Jer takozvane velike stranke usmjerene su prema svojim vođama, a za narod ih baš i nije briga. Načelnik iz velike stranke uvijek će prije brinuti o svome vođi, kako bi ponovo  bio kandidat, a ne o građanima. Budite Konavljani i pobjedite. Ne zato jer ste veći Hrvati, domoljubi ili katolici od drugih kako se  velike stranke natječu,  već zato jer ste bolji – istaknuo je među ostalim Vlaho Orepić. 
Nositelj liste za općinsko Vijeće, Luka Šubašić naglasio je kako  NL Konavle ima najkvalitetnije kandidate te kako će ostvariti jako dobar rezultat na izborima u svibnju. – Siguran sam da ćemo u Vijeće ući s toliko kandidata da će drugi nama dolaziti za dogovor o koaliciji – zaključio je Subašić . Odogovarajući s kim bi prije koalirali, poručio je kako za Nezavisnu listu nema lijevih ni desnih , već samo Konavljana. 


 

27. travanj 2024 05:25