StoryEditorOCM
DubrovnikZAŠTITA RIJEKE DUBROVAČKE OD 'DIVLJEG' ODLAGANJA ŠUTA

POSTUPANJE PO PRIJAVI Inspekcija obavila nadzor odlaganja šuta u Rijeku dubrovačku i prijavu proslijedila građevinskoj inspekciji na postupanje

Piše DV
20. siječnja 2018. - 15:53

Prošlotjedna šetnja uz Rijeku dubrovačku šokirala je Eko Ombliće koji su, uz Termoterapiju, primijetili ogromne količine šuta i zemlje bačenih u rijeku. Pisali su inspekciji Ministarstva, i dobili odgovor, a nadaju se, i da će uslijediti i prava reakcija inspekcije. Temeljem njihove prijave, Inspekcija za Upravne poslove Ministarstva zaštite okoliša i energetike provela je inspekcijski nadzor u vezi ilegalnog nasipanja građevinskog materijala uz Rijeku dubrovačku.

Inspekcija je nadzor obavila 17. siječnja uz zastupnika Vodovoda Dubrovnik koji na tom potezu obavlja radove iskopa rova i polaganja cijevi za vodoopskrbni cjevovod Štikovica-Vrbica-Lozica-Mokošica.

"Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da je, uz cestu od objekta Mirinovo do odvojka gdje se spaja gradska cesta za Osojnik, u dužini od oko 90 metara i širini od oko prosječno 3 metra, odbačen materijal iz iskopa - mješavina zemlje i lomljenog kamena. Materijal je odbačen uz more paralelno uz gradsku cestu, s južne strane ceste, na način da je nabačaj tamponiran. Nasip nije kontinuiran već s prekidima, a na mjestima prekida se nalaze već betonirane i uređene rive za privez brodica.", pišu iz Inspekcije. 

"Odgovorni tvrtke Vodovod Dubrovnik negiraju svaku povezanost s građevinskim otpadom odloženim izvan ceste te tvrde da odbačeni građevinski otpad očito nije proizvod iskopa njihova specijalnog radnog stroja Ditchwitch za iskapanje rova i polaganje cijevi,  već iskopa teškim strojevima (bagerom). 

Obzirom na utvrđeno da se na lokaciji izvode građevinski radovi izgradnje mula i pripremni radovi tamponiranja koji prethode građevinskim radovima, prijava će biti proslijeđena na nadležno postupanje građevinskoj inspekciji, kao i inspekciji MMPI pri mjesnoj nadležnoj Lučkoj kapetaniji na okolnosti mogućeg protuzakonitog korištenja pomorskog dobra.
Inspekcija zaštite okoliša će, u suradnji s inspekcijom zaštite prirode, nastaviti nadzor po vašoj prijavi te vas pravovremeno izvijestiti o nalazima", odgovor je iz inspekcije koji potpisuje inspektor Ante Milas.

 

23. travanj 2024 17:27