StoryEditorOCM
Dubrovnik60-ta OBLJETNICA UDRUGE

FOTO Sretan rođendan 'Rini Mašeri' i svim prijateljima

Piše GB
17. siječnja 2018. - 15:23

'Rina Mašera', jedna od najstarijih udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama u Hrvatskoj, prigodno je u srijedu obilježila šezdesetu obljetnicu djelovanja. Bila je to prigoda za upoznavanje s bogatim programom aktivnosti udruge koja okuplja punoljetne štićenike potičući kod njih kreativno i društveno korisno izražavanje.

- Uz 60-tu obljetnicu postojanja udruge predstavili smo brojne naše radionice, fizikalnoterapijsku, psihosocijalnu, glazbenu, likovnu i radionicu izrade keramike. Kako u prostorima u Ulici od čempresa imamo i lijepu zelenu površinu, tamo smo uz pomoć inženjera hortikulture razvili i lijepu cvjećarsku radionicu. Kad vrijeme dopusti, svakodnevno obilazimo vrt, radimo sa sadnicama i aromatičnim biljem, uvijek smo aktivni – istaknule su terapeutkinje Minka Sinanović i Jadranka Merčep. Udruga inače pruža kompletnu uslugu poludnevnog boravka za svoje korisnike.

U sklopu obilježavanja velikog jubileja, u petak će se u Maloj vijećnici održati okrugli stol koji će okupiti predstavnike Saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama iz cijele Hrvatske.

18. travanj 2024 20:14